Sugerując się miejscem znalezienia i czarną dutką, może to kormoran? W każdym razie nie podejmuje się oznaczenia na 100%, na moim monitorze nawet kolorów prawidłowo nie widzę...
A sam proszę o oznaczenie tego pióra, znalezione koło stawów w Grzybnie. Pustułka?
Witajcie.
Znalazłem takie piórko dzisiaj, w lesie przy jez. Piskory (Lubelskie). Cóż za ptaszek je zgubił?
P.S.
Sylwek, słyszałem o Twoich zdolnościach identyfikacyjnych... Jak Ty to robisz?
_________________ Pozdrawiam wszystkich ptasiarzy. Paweł
Jeszcze jedno pióro do identyfikacji mi się gdzieś zapodziało. Od ptaka z hodowli, dostałem je kilka lat temu, więc już nie jestem pewien gatunku. czy to raróg?
vespertinus, myszołów
Kamil, raczej krzyzówkowe
violinman23, sójka
violinman23 napisał/a:
Sylwek, słyszałem o Twoich zdolnościach identyfikacyjnych... Jak Ty to robisz?
Jakoś tak się nauczyłem...
A możesz powiedzieć jak sie nauczyłeś..??
Każdemu może sie to przydać...!
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
z góry przepraszam za jakość!
czarne znalezione na łące jako resztki trupka, a w zasadzie tego co po nim zostało stawiam na żurawia, gęgawę lub czaplę siwą
brązowo białe to myszołowa?
CCF20080626_00000.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 51.01 KB
_________________ Maciej Szajda
Poznańska Grupa OTOP
www.otop.org.pl
z góry przepraszam za jakość!
czarne znalezione na łące jako resztki trupka, a w zasadzie tego co po nim zostało stawiam na żurawia, gęgawę lub czaplę siwą
brązowo białe to myszołowa?
tak też sądziłem, bo pióro dużo bardziej miękkie niż posiadane już myszołowa.
Miałem cichą nadzieję, że może płomykówka ale tych nie ma raczej w mojej okolicy, w przeciwieństwie do uszatek które tam widywałem.
Wielkie dzięki
_________________ Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum