Na razie tylko z dwóch okazów , a wszystko za zgod? i wiedz? pani profesor.
Eksponaty w liceum się kurzyły i niszczyły, niektóre pozbawione były głowy i planowało się je wyrzucić. Po co się miały zmarnować takie okazy?
Słuchajcie, mam pewne w?tpliwoci czy jest sens wstawiania do tego podforum skanów martwych ptaków bez widocznych szczegółów upierzenia? Jeli już schodzimy na całe ptaki to lepiej dawać tu zdjęcia ptaków żywych które ukazuj? dobrze ważne pióra, ale to też uważam za niedorzecznoć.
Jeżeli nie chcecie żeby wstawiać pióra z sieci bo zapychaj? forum to nie wstawiajcie fotek zupełnie nie przydatnych piórologicznie.
Z tymi trupami byłoby fajnie gdyby np. rozłożyć im skrzydła i ogony i to zeskanować, ale pokurczony zdechlak nie za dużo pokazuje. Lepsze już dobre zdjęcie np. żywego ptaka w locie , ale to nie o to chodzi w tym podforum.
Tyle że pióra z sieci to dalej PIÓRA, a o trupkach nie da się tego powiedzieć.
Cytat:
ledwie powiedziałe a kessy już zdjęcia wywaliła
Ale mi wcale nie chodziło o to żeby te skany wywalać, skomentowałem tylko że nie pasuje to do tego podforum.
Mozna by np. przybliżych skrzydła i ogony itp.
Sam pomysł wstawiania np. całych skrzydeł czy ogonów uważam za bardzo dobry pod warunkiem że widać tam PIÓRA, bo o to chodzi w tym podforum.
No w reszcie już widać pióra.
Pełzacza może jeszcze wyjmę i sfotkuję ogon, ale to w czasie bliżej nieokrelonym.
Tłumaczyłam Ci już dlaczego uważam że wstawianie piór z sieci to bł?d, ale wkleję jeszcze te punkty dla reszty Forumowiczów.
Cytat:
1. szperac po sieci nie trzeba. miejsca gdzie mozna znalezc piora sa wymienione w linkach w osobnym temacie.
rownie dobrze mozesz zalozyc temat i podac link bezposrednio do zdjecia. takie cos pozbawia sensu temat o linkach.
2. miejsce na serwerze. sylaba jest przyjazna, ale nie mamy nieograniczonych limitow! jesli cos mozna znalezc w sieci to po co wklejac jeszcze raz na Forum? zeby bylo TU? bez sensu...
W ogóle to wrzuciłabym więcej, ale mi bateria w aparacie wysiadła :> Na skany czekaj? jeszcze kruk i grzywacz (z nowych), p-lotki jakiej mewy do identyfikacji, itd itd... Przynajmniej z tych, które chciałam dać dzisiaj, bo mojej drapolowej kolekcji to w tydzień bym chyba nie zrobiła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum