Czy kto wie czyje to może być pióro? Chor?giewka pióra (tak to się chyba nazywa) ma tyle co mój palce wskazuj?cy czyli 7-8 cm. Obok było drugie takie same.
Moim pierwszym podejrzanym jest samiec błotniaka ł?kowego, który nad tym miejscem przelatywał dwie minuty temu i włanie tam przyatakowały go jaskółki i to doć ostro.
7-8 cm to dużo za mało jak na takiego drapieżnika. Nawet pióra pustułki s? dłuższe. Nie napisałe nic o miejscu gdzie znalazłe to pióro. Przydałby się też opis samego okazu, zdjęcie całoci np przy linijce czy zapałce... Tak na pierwszy rzut oka wygl?da trochę jak jaki kurak, może samica bażanta...
Szybszy napisał/a:
Chor?giewka pióra (tak to się chyba nazywa) (...)
Już do czytania wykładów na Wydziale Drapologii, kysz!
[ Dodano: 11 Sie 2004 08:39 pm ]
PS. Samiec błotniaka to to na pewno nie jest
OBWIESZCZENIE
Obwieszcza sie wszem i wobec, że ze względu na liczne proby o przesłanie skanu owych piów o których mowa powyżej udostępniam owe skany użytkownikom forum.
Wszystkie trzy lotki sa lotkami I rzedowymi. Twoja lotka Kamikazi jest jednak bardziej zewnetrznym piorem, kto wie czy nie skrajna lotka? p@nzia lotki sa to wewnetrzne lotki I rzedowe czyli te lezace blizej ciala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum