Znalazłem takie oto pióro.
Czy kto wie do jakiego ptaka należało? Wydaje mi się, że może to być pióro dzięcioła dużego, którego widziałem w okolicy w której znalazłem pióro.
szkoda ze nie podales wielkosci i czasu znalezienia-bo znacznie zmniejszylo by to liczbe potencjalnych wlascicieli.wykluczylbym raczej dzieciola czarnego,gdyz nie ma on zadnych jasnych partii upierzenia.gdybym mial obstawiac postawilbym na myszolowa
Ja bym stawiał albo na myszołowa albo na jak? sowe.
sowy moze znalazca latwo wykluczyc wykluczyc ogladajac ogladajac sobie to pioro.wszystkie sowy (i lelek)maja piora pokryte delikatnym nazwijmy to puchem ktory sprawia ze ich lot jest cichy.tego puchu nie widze na zalaczonym zdjeciu.trzymajac pioro w reku mozna to stwierdzic na pewno
A no tak! Sory. Zapomniałem podać kilku istotnych "detali" . Ale już to naprawiam. Pióro to ma 7 cm (miej więcej tyle co szerokoć szkolnej legitymacji). Zostało znalezione w lesie. Jak jeszcze mi się co przypomni to dam znać. A tak poza tym to dzięki za odpowiedzi.
Gigantyczne rozmiary? 7 cm to nie tak znowu dużo moim zdaniem... Ale jak na dzięcioła to może. Nie znam się . Pióro jak już mówiłem znalezione w lesie (nie parku). Las był kawałek drogi poza Bytomiem (nie pamiętam, co może z 45 min. drogi z Bytomia, ale pewny nie jestem).
A teraz z innej beczki. W innym temacie mówiłe, że jeste z Łużyckiej. Czyli mieszkasz blisko parku. Na osiedlu z dwoma piętnastopiętrowcami (jeden odnowiony, drugi biało-czerwony) i szkoł? podstawow? nr 51? Jak tak to mieszkamy na tym samym osiedlu !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum