Ja swój egzemplarz kupiłem na stronie Instytutu Ochrony ?rodowiska. Widzę, że ksi?żka dalej jest w wykazie, nie ma przy niej adnotacji o wyczerpaniu nakładu, więc chyba cały czas jest dostępna.
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Warto jak najbardziej. Atlas przedstawia co prawda niewiele gatunków i to przeważnie te rzadsze.. ale to co jest przedstawione jest w sposób niezwykle profesjonalny... Fajnie byłoby gdyby pan Dul z panem Cielakiem stworzyli atlas piór ale wszystkich a przynajmniej większoci polskich gatunków... To by było co.
Bo przecież to jest "Atlas piór rzadkich ptaków chronionych"... 8)
Anem napisał/a:
Fajnie byłoby gdyby pan Dul z panem Cielakiem stworzyli atlas piór ale wszystkich a przynajmniej większoci polskich gatunków...
To chyba mało prawdopodobne ze względu na stopień wykonalnoci zadania Ale to nie miejsce na takie spekulacje (offtopic).
W temacie mogę natomiast powiedzieć, że były (s??) planowane na lata 2004/2005 atlasy piór odpowiednio: sów Europy i drapieżników Europy. Co dla nas, prawda Marcin?
To maj? być polskie ksi?żki BTW 2004 się już kończy
Polskie polskie! Już sobie zamówiłam jedn? z autografem Tyle że włanie nie wiem jak obecnie wygl?da ich sytuacja Chyba trzeba będzie odnowić korespondencję z p. Cielakiem...
Hmm. Odgrzebałam stare maile. Ostatnie co napisał p. Marian to
Marian Cielak 2 sierpnia napisał/a:
sowy być może skończę wiosn? przyszłego roku
Potem ma się zabrać za drapole. Czyli dobra wiadomoć - prace wcale nie zostały zarzucone! Będziemy jednak musieli trochę poczekać...
Ale moim zdaniem warto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum