Atlas Piór Rzadkich Ptaków Chronionych |
Autor |
Wiadomość |
Kamikazi

|
|
|
|
 |
Anem

|
Wysłany: 2004-11-26, 15:40
|
|
|
Ja swój egzemplarz kupiłem na stronie Instytutu Ochrony ?rodowiska. Widzę, że ksi?żka dalej jest w wykazie, nie ma przy niej adnotacji o wyczerpaniu nakładu, więc chyba cały czas jest dostępna. |
|
|
|
 |
Kejbii
Kejbii

|
Wysłany: 2004-11-26, 16:31
|
|
|
Dzięki za link, anem - od razu złożyłem zamówienie !
"Obecnie zaistniała pilna koniecznoć zbudowania piórzej biblioteczki 8)
(Dzienx też Kami za link allegrowy ) |
_________________ https://www.facebook.com/...i/photos_albums
Kazik - Piosenka Milipantów
http://www.youtube.com/watch?v=fHp1NviVGZs
Nauka jest metodą badania świata, a nie raz na zawsze ustaloną wizją świata, więc nie ma gwarancji, że uprawomocni oświeceniowe ideały ludzkiej racjonalności - John Gray, London School of Economics |
|
|
|
 |
Kamikazi

|
Wysłany: 2004-11-26, 17:50
|
|
|
Heh 8)
I jak? Warto dać te 27 zł?
Ps. KB. sprzedawca jest z Warszawy i można odebrać ksi?żkę osobicie. Odpada 5zł za przesyłkę. |
|
|
|
 |
Anem

|
Wysłany: 2004-11-26, 17:57
|
|
|
Cytat: | I jak? Warto dać te 27 zł? |
Warto jak najbardziej. Atlas przedstawia co prawda niewiele gatunków i to przeważnie te rzadsze.. ale to co jest przedstawione jest w sposób niezwykle profesjonalny... Fajnie byłoby gdyby pan Dul z panem Cielakiem stworzyli atlas piór ale wszystkich a przynajmniej większoci polskich gatunków... To by było co. |
|
|
|
 |
kessy
Sokola Pani :>

|
|
|
|
 |
Anem

|
Wysłany: 2004-11-27, 21:45
|
|
|
Cytat: | W temacie mogę natomiast powiedzieć, że były (s??) planowane na lata 2004/2005 atlasy piór odpowiednio: sów Europy i drapieżników Europy. Co dla nas, prawda Marcin? |
To maj? być polskie ksi?żki BTW 2004 się już kończy |
|
|
|
 |
kessy
Sokola Pani :>

|
|
|
|
 |
Hubert

|
Wysłany: 2004-11-27, 22:50
|
|
|
Ja t? ksiażkę traktuje raczej jako ozdobę, bo i tak 99% piór jakie znajduje w niej nie ma. |
|
|
|
 |
wilk

|
Wysłany: 2005-01-09, 14:17
|
|
|
Hubert napisał/a: | Ja t? ksiażkę traktuje raczej jako ozdobę, bo i tak 99% piór jakie znajduje w niej nie ma. |
No cóż masz rację, ale... u mnie w domq leżaly sobie piórka, z którymi mialem problem... Za diabla nie wiedzialem co to jest. Kupilem atlasik... i bach... kraska. Nigdy tak na prawde nie wiesz, co znajdziesz i sadzę, że warto mieć choćby minimum. |
_________________ Wchodząc do wielkiej świątyni, pytaj o każdy szczegół.
 |
|
|
|
 |
Avocet
ornitolog poznańsko pyra

|
Wysłany: 2009-08-13, 08:42
|
|
|
Na liście PPPtaki pojawiła się następująca wiadomość
Adam Olszewski na liście PPPtaki napisał/a: | Uprzejmie informuję, że na przełomie IX/X 2009 r. ukaże się książka "Pióra - Identyfikacja gatunków rzadkich" M.Cieślaka i B. Dula
w cenie 49 PLN
do nabycia w wybranych księgarniach internetowych. |
Może będzie to jakby wznowienie "Atlasu Piór..." Myślę że, już niedługo warto zacząć intensywniej przeglądać oferty sklepów internetowych |
_________________ Błażej Nowak
------------------------------------
Kowa Prominar TSN-883 + zoom 25-60x + konwerter Kowa 1.6x
statyw Manfrotto 290 xtra + głowica 128 RC
lornetka Zeiss Conquest HD 10x42 |
|
|
|
 |
S Aftyka

|
Wysłany: 2009-08-13, 11:02
|
|
|
Avocet napisał/a: | Może będzie to jakby wznowienie "Atlasu Piór..." | Będzie, to polskie wydanie "Feathers: identification for bird conservation", czyli faktycznie poszerzona o kilkanaście gatunków wersja atlasu. |
_________________ Nie jest dobrze...
To są trudne rzeczy...
 |
|
|
|
 |
rzerzucha21

|
Wysłany: 2010-04-03, 14:19
|
|
|
Ja też zamówiłam tą książkę ale nie wiem jeszcze jaka jest bo nie przysłali mi jeszcze |
|
|
|
 |
rzerzucha21

|
Wysłany: 2010-04-10, 18:29
|
|
|
Ja również zakupiłam jeden egzemplarz tej książki i jestem zadowolona, chociaż mogło byc więcej ptaków i mogły byc pokazane więcej piór, ale narazie nie narzekam. |
|
|
|
 |
Avocet
ornitolog poznańsko pyra

|
Wysłany: 2010-04-10, 18:37
|
|
|
rzerzucha21 napisał/a: | Ja również zakupiłam jeden egzemplarz tej książki i jestem zadowolona, chociaż mogło byc więcej ptaków i mogły byc pokazane więcej piór, ale narazie nie narzekam. |
każdy by wolał więcej zdjęć większej liczby gatunków, jednak jest to ogrom pracy i jeszcze więcej materiału porównawczego (z którym często jest największy problem)
PS. Tak jakoś nie zauważyłem wcześniej, a to mój 1000 post na Forum |
_________________ Błażej Nowak
------------------------------------
Kowa Prominar TSN-883 + zoom 25-60x + konwerter Kowa 1.6x
statyw Manfrotto 290 xtra + głowica 128 RC
lornetka Zeiss Conquest HD 10x42 |
|
|
|
 |
|