Wysłany: 2004-11-26, 10:48 Nie wszystkie ostoje powstały
Szkoda ze nie wszystkie ostoje ptasie zostały zatwierdzone przez sznownego MInistra Srodowiska. Robili szum wokół ostoi ptasich...chodzi o obszary które miały być w zarz?dzie jurajskich parków krajobrazowych... tereny pomiedzy oswiecimiem a kętami. Minister kazał skorelowac granice 2 ostoi ptasich ... zrobilismy to i dupa zbita w rozporzadzeniu nie zatwierdzono tej ostoi. a człowiek sie troszke narobił. Szkoda ze nie powołano tych ostoi bo były bardzo obiecuj?ce.
Szkoda ze nie wszystkie ostoje ptasie zostały zatwierdzone przez sznownego MInistra Srodowiska.
Dlatego jest teraz dyskutowana kwestia Shadow List.
forestman napisał/a:
Robili szum wokół ostoi ptasich...chodzi o obszary które miały być w zarz?dzie jurajskich parków krajobrazowych... tereny pomiedzy oswiecimiem a kętami. Minister kazał skorelowac granice 2 ostoi ptasich ... zrobilismy to i dupa zbita w rozporzadzeniu nie zatwierdzono tej ostoi.
Czy można prosić o podanie nazw tych dwóch ostoi ptasich
No włanie - może by tak gremialnie zainteresować prasę o Naturze 2000 i przekrętach z ni? zwi?zanych - kto ci?ł granice na jakiej podstawie i według jakiego klucza? Symonidesow? już wywalili Wróbel na wylocie - za chwile nie bedzie nikogo a syf zostanie. A przy tym Orlen i Kulczyk to pikusie
Odpowiedz....
Wróbel ci?ł powierzchnie.
ja napisalem tylko o 2 ostojach.
jesli chodzi o cala malopolske bylo tego duzo wiecej.
ciekawe czemu????
z tego co sie orientuje ostoi mogloby byc 3 razy wiecej.
ale Ministerstwo wie lepiej.
pozdrówa grzesiu
Wróbel ci?ł powierzchnie.
ja napisalem tylko o 2 ostojach.
jesli chodzi o cala malopolske bylo tego duzo wiecej.
ciekawe czemu????
z tego co sie orientuje ostoi mogloby byc 3 razy wiecej.
ale Ministerstwo wie lepiej.
Ostoi ptaków ministerstwo powołało 72( przy okazji tn?c ich granice), a powinno być przynajmniej 141 Jak jest z obszarami powoływanymi na mocy Dyrektywy Siedliskowej dokładnie nie wiem, ale pewnie jest podobnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum