Żal pupe ściska biegli w prawie - naprawde nic nie da sie zrobic zeby ochronic Gopło? jaki jest w ogole status tego miejsca pod wzgledem ochrony? to park krajobrazowy z tego co wiem. a obszar naturowy w poblizu? wytlumaczcie mi, po co cala procedura OOŚ skoro raporty mowiace o szkodliwym oddzialywaniu na srodowisko nie sa w sposob wlasciwy brane pod uwage
Ponawiam również w tym miejscu mój post zamieszczony na PRZYRODA Strona Główna » OCHRONA » Natura 2000 » Mapa obszarów Natura 2000:
"Czy ktoś może się orientuje, dlaczego powiększono obszar ptasi PLB320019 Ostoja Drawska o dwa oderwane od całości kawałki – w okolicy wsi Grzmiąca i miasta Biały Bór?
Na stronie MŚ na mapie ogólnopolskiej obszarów Natura2000 wg stanu na marzec 2008 tych kawałków nie było, ukazały się dopiero w Rozporządzeniu Ministra Środowiska z dnia 27 października 2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obszarów specjalnej ochrony ptaków Natura 2000 – mapki od strony 722
(http://dokumenty.rcl.gov.pl/D2008198122609.pdf).
Wcześniej nigdzie się nie spotkałem z informacją, że istnieje propozycja powiększenia tego obszaru o te fragmenty. Proszę o jakieś informacje na ten temat."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum