Wysłany: 2006-11-28, 00:52 Mapa obszarów Natura 2000
Bardzo proszę o pomoc.
Poszukuję aktualnej mapy obszarów Natura 2000 (oficjalnych i z shadow listy) oraz innych obszarów chronionych na terenie Polski.
Wybaczcie, ale w googlach łatwiej znaleźć mapy z takimi obszarami dla Czech, Francji, czy nawet Słowenii, a nie dla Polski.
Jest też cos takiego:
http://biodiversity-chm.o...ersity/mapa.php
Ale to z kolei są mapy waloryzacji przestrzeni rolniczej Polski pod kątem ochrony różnorodności biologicznej, na których niejako przy okazji zaznaczono obszary naturowe.
Jakoś nie znalzałem żadnej mapy na stronie Ministerstwa Środowiska.
Czy ja taki niekumaty jestem, czy rzeczywiście ciężko naleźć dobrą mapę z obszarami chronionymi Polski?
Jeśli dysponujecie jakąś mapa w formacie jotpeg lub gif, to bardzo prosiłbym o przysłanie mailem na adres: robert.chwialkowski@gmail.com
Ewentualnie wskażcie link do strony internetowej, skąd taką mapę mozna ściagnąc.
Jest mi to potrzebne do zamieszczenia na stronie internetowej SISKOM, w nowo szykowanym dziale "Drogi a środowisko". Tak więc byłoby dobrze, gdyby nie były dla takiej mapy wszelkie prawa zastrzeżone. Oczywiście podam źródło.
a czy w formie elektronicznej shp macie to gdzieś dostępne? Wydaje mi się że kiedyś na stronach KP to było. Tyle że dawno.. Moze są jakieś aktualne warstwy obszarów Natura istniejących i tych z Shadow List?
A SHP granic dla obszarów z Shadow List są do ściągnięcia np. z tego adresu:
http://www.salamandra.org.pl/news/index.php?id=88
UWAGA - ta strona nie uwzględnia listy "41+7" zgłoszonej przez Ministerstwo we wrześniu (część obszarów z ShL stała się "oficjalna").
Hej
Sciagnal ktos moze mapki proponowanych ostoi ptasich ze strony MS, tych ktore potem nie zostaly zaakceptowane i zniknely z sieci (chyba ze gdzies dalej sa ) Interesuja mnie Gorce (cale) bo zapisalem tylko 1 z 4 map Jakby ktos mial to prosze podeslac na maila, dzieki
to ptasia ostoja z granicami po granicach GPN ale ze strony MS usunieto 4 mapki z poszerzona ostoja ptasia, myslalem, ze moze ktos pozapisywal wszystkie te materialy na kompie (Rey )
robert_c, Witam ja tez potrzebuje na gwalt takiej mampy natura 2000 - chodzi mi dokladnie o suwalszczyzne a jeszcze dokladniej o powiat suwalski
czy moglby mi ktos wyslac na e--mail lub podac link?
z gory dziekuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum