właśnie sobie ściągam (całość jest w PDFach i waży ~ 300 Mb)
Krotom mógłbyś mi napisać w których plikach są mapy Doliny Wełny (o ile jest) oraz doliny środkowej Noteci. Bo ściągam te pliki ale zanim przy moim necie mi się ściągną to ja osiwieję. A potrzebuję tylko te 2 obszary.
EDIT: Albo w którym pliku jest strona 564?
[ Komentarz dodany przez: krotom: 2008-11-19, 11:49 ]
plik o nazwie D2008198122608 zawiera strony 522-640
Dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące znakowania obszarów. Znalazłem na obszarach dwa rodzaje znakowania np.
pltmp528 oraz PLB280008.
Czy te pierwsze dotyczą obszarów proponowanych a te drugie już zatwierdzonych?
Ale moment te Mapy sa także w opisach obszarów na stronie Natury http://natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/ i one tam sa w przypadkach dotychczasowych istniejących obszarów- natomiast ja juz jestem na etapie nowych obszarów proponowanych do natury i te mapy by mnie interesowaly najbardziej od siebie dodam ze na miarę swych mozliwości staram sie wspomagać "mój" WZS i juz sa rezultaty A jak to jest u was
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
Czy ktoś może się orientuje, dlaczego powiększono obszar ptasi PLB320019 Ostoja Drawska o dwa oderwane od całości kawałki – w okolicy wsi Grzmiąca i miasta Biały Bór?
Na stronie MŚ na mapie ogólnopolskiej obszarów Natura2000 wg stanu na marzec 2008 tych kawałków nie było, ukazały się dopiero w Rozporządzeniu Ministra Środowiska z dnia 27 października 2008 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie obszarów specjalnej ochrony ptaków Natura 2000 – mapki od strony 722
(http://dokumenty.rcl.gov.pl/D2008198122609.pdf).
Wcześniej nigdzie się nie spotkałem z informacją, że istnieje propozycja powiększenia tego obszaru o te fragmenty. Proszę o jakieś informacje na ten temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum