Proponowałbym najpierw skontaktować się z osobami, które zajmuj? się problemem Via Baltica w WWF-ie, PnrWI czy OTOP-ie. Tak napewno będzie pomocniej, a inaczej sprawie się więcej zaszkodzi niż pomoże.
Fakt możemy jeszcze troche poczekać aż samo się wszystko zrobi Wielka sprawa, wilkie autorytety, wilekie rezerwaty i wielkie gówno. Procesy uruchamiane wbrew zdrowemu rozs?dkowi i tylko sucha notka w gazecie wyborczej o tym.
Odpowiedziała mi pani z wwf, poradziła w ramach pomocy napisać petycje z podpisami do parlamentu europejskiego. W kwesti mediów to smutne rzeczy raczej, media jakoby nie ientersuj? się ekologiczn? stron? problemu czego zupełnie nie rozumiem
_________________ N I E M A S P R A W I E D L I W O Ś C I
J E S T E M T Y L K O J A
ŚMIERĆ
W kwesti mediów to smutne rzeczy raczej, media jakoby nie ientersuj? się ekologiczn? stron? problemu czego zupełnie nie rozumiem
Diafora tak to już jest w naszym kraju przy tak niskiej wiadomoci ekologicznej społeczeństwa I nic dziwnego że wobec tego w ochronie przyrody zdarzaj? się takie przekręty że aż głowa boli
Choć pod petycj? się podpisałem. To jednak mam pare pytań. Obszary objęte programem Natura 2000 maj? z pewnoci? jakies ograniczenia jeli chodzi o ich eksploatowanie. I tu moje pierwsze pytanie? Kto sie zajmuje egzekwowaniem i przestrzeganiem tych ograniczeń? No i wreszcie jakie narzędzia posiada ta instytucja. Czy tylko prawo odwołnia? Czy może jest w stanie nałożyć jakie konkretne restrykcje na podmiot który te ograniczenia złamał? No i mam jeszcze pytanie na jakim etapie s? prace nad budow? tej drogi? Czy musza oni uzyskać jeszcze jakie pozwolenia i czyj? akceptacje? Czy budowa jest już w trakcie realizacji?
Ze względu na zagrożenie zdrowia i życia ludzi oraz bezpieczeństwa powszechnego przy braku rozwi?zań alternatywnych. Równoczenie przedstawił działania kompensacyjne. Brak słów. Wszystko chyba na podstawie Art. 34. 1. ustawy o ochronie przyrody.
Podmioty które uczestniczyły w postępowaniu mog? się odwoływać.
A to jest bardzo ciekawe, bo s? chyba ze 3 warianty przebiegu obwodnicy Augustowa - raport za omawiał tylko 1. A wobec tego ustawowe warunki umożliwiaj?ce wydanie tego zezwolenia wymaga bowiem obligatoryjnego udowodnienia braku rozwi?zań alternatywnych. W tej sytuacji decyzja zezwalaj?ca na realizację tego przedsięwzięcia, nie poprzedzone udowodnieniem, że wszystkie rozwi?zania alternatywne s? mniej korzystne jest wydana z raż?cym naruszeniem prawa
Jest to więc powód do unieważnienia tej decyzji
Tylko teraz trzeba by powiadomić odpowiednie służby
To co teraz piszę to chyba głos rozpaczy...czy teraz powinno się napisać może skargę do Naczelnego S?du Administracyjnego? nie jestem prawnikiem...no i taka propozycja - jestemy z różnych miast - może by co zorganizować w tym samym czasie? jakie happeningi, petycje? cokolwiek, choćby malutki ale zmasowany atak? Via Baltica jak na rangę problemu nadal za mało reprezentowana jest w mediach.
no i taka propozycja - jestemy z różnych miast - może by co zorganizować w tym samym czasie? jakie happeningi, petycje? cokolwiek, choćby malutki ale zmasowany atak? Via Baltica jak na rangę problemu nadal za mało reprezentowana jest w mediach.
Rey napisał/a:
Proponowałbym najpierw skontaktować się z osobami, które zajmuj? się problemem Via Baltica w WWF-ie, PnrWI czy OTOP-ie. Tak napewno będzie pomocniej, a inaczej sprawie się więcej zaszkodzi niż pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum