Cytat:
Ciekawe czy w miejsce wyciętych wierzb ,zostan? wsadzone nowe drzewa ???,
A drzewa możesz posadzić sam. Na koniec marca wsadza się w ziemię witki wierzbowe, ok. 1m, na 1 koncu zaostrzone. I w sumie to wszystko - latem powinny mieć już listki. Jak się spoĽnisz na marzec to nie martw się - ja wsadzałem w czerwcu i też się przyjęły.W ten sposób obsadziłem u siebie poł osiedla - przyjęło się 99% mimo łamania ich przez wandali.
Niedługo w rodku Warszawy będzie prawdziwie "mazowiecki" krajobraz....
----------------------------------------------------------------------------------
Mogę posadzić tylko chyba będe musiał uzgodnić to z UG i z włacicielami działek.
Mam zamiar zrobić też cieżke przyrodnicz? w Mogielnicy na mojej 1,5h działce w polach,tylko najpierw musze zasadzić park,a to wymaga czasu.Będe sadził wierzbe i topole.Przydały by się też ładne tablice ,takie jak przy użytkach ekologicznych.Możliwe że czasem trafiła by tam jaka wycieczka z lokalnej szkoły.Chce także podarować szkole karmnik i budki lęgowe dla ptaków,musze się postarać o tablice informacyjn? o gatunkach ptaków występuj?cych przy karmniku i gniazduj?cych w budkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum