no to brakowało tylko kolejnego przykładu z cyklu "Via Baltica". Parki Narodowe zajmuj? 1% powierzchi Polski i akurat wszystkie autostrady i drogi szybkiego ruchu koniecznie musz? przez nie przechodzić Jakby 99% pozostałych terenów nie wystarczało
Jeden procent - ale za to jaki bezkonfliktowy!!! zero zabudowy kosztów wykupu koniecznoci lawirowania pomiędzy działkami obywatela x lub Y tylko jedynym wrzodem jest ta piep.... przyroda
... tylko jedynym wrzodem jest ta piep.... przyroda
Dokladnie Przez te rozne szkodniki (dla niektorych zwierzaki na wyginieciu), albo zielska(dla niektorych rosliny z czerwonej ksiegi) jest tyle problemow... Wybic, wyrwac, potem teren zabetonowac i bedzie fajnie
przed chwil? w radio poinformowano że słowacy zamykaj? drogi w swojm tatrzańskim parku dla ciężarówek
przepis ten obowi?zywał od 8 lat ale nie był egzekwowany
nasi s?siedzi nie chcieli zmuszać ciężarówki do zawracania w górach i czekali aż polska wprowadzi taki sam przepis
nie doczekali się i postanowili sami zrobić porz?dek
No to teraz zobaczymy jaka bedzie reakcja miejscowych kacyków i zaraz pojawi? sie jakie zwi?zki zawodowe że przez zamknięcie przejcia zbankrutuje ile firm i wiele osób straci prace
pomijaj?c wszelkie inne aspekty - to już wolę tunel niż drogę. Ale kacyki raczej będ? kombinować jak ten zakaz omin?ć - przecież kolejne przejcie do odstrzału to w Pieninach tam tez dziej? się cyrki
ja pozwole sobie zmienic tutuł .... na "Cięzarówk?, autobusem, wędk?, polem uprawnym przez park narodowy" - to widziałem w Magurskim Parku Narodowym .
1 ... mozna miec pole uprawne w terenie parku narodowego ?
2 ... mozna łowic ryby na terenie parku ?
3 ... cięzarówki i autobusy raczej nie działaj? zbawiennie na flore i faune parku- a mimo to jeżdz? - chyba słowacki pomysł o zamykanie dróg dla TIR-ów w tatrzanskim parku narodowym pasował by i u nas
acha... dodam ze to wszystko zaobserwowałem chwile po tym jak z granic parku wyjechało autko (chyba patrolowe) nalez?ce do MPN
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum