FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
tatry
Autor Wiadomość
Owca 

Wysłany: 2003-10-25, 11:36   tatry

:shock: jejku mam nadzieje , że pomysł budowania kolejki linowej w dol chocholowskiej upaaaadnieeee

Rey 
moderator

Wysłany: 2003-10-25, 11:50   

A sk?d się wogule wzi?ł ten pomysł ? A co na to dyrekcja TNP-u ?

Owca 

Wysłany: 2003-10-26, 12:46   

:evil: ludzie chca wiecej tras narciarskich ; (
ech jestem zalamana wczorajszymi wiadomosciami o smierci 2 os w tatrach

Rey 
moderator

Wysłany: 2003-10-26, 18:53   

To się nazywa nieodpowiedzialnoć. Większoć naszego społeczeństwa lekceważy sobie góry i ma zbyt wysokie mniemanie o sobie i o swoich możliwociach, a tatry to przecież nie s? " łatwe " góry. A ofiar niestety przybywa z każdym rokiem. Mnie za najbardziej boli to że ludzie przez własn? głupotę pakuj? się w kłopoty, wyrz?dzaj?c szkody nie tylko sobie. Każdy przelot migłowca nad tatrami niepokoi zwierzęta m.in. kozice, które panicznie uciekaj? boj?c się huku helikoptera i nieraz taka karkołomna ucieczka kończy się mierci? zwierz?t( m.in. młodych). Podobnie rzecz się ma np. z orłem przednim, cietrzewiem czy głuszcem, które to wymagaj? spokoju w trakcie lęgów. Ale wiadomo nasze społeczeństwo( na szczęcie nie wszyscy) myli tylko o sobie i widzi tylko czubek własnego nosa......

Owca 

Wysłany: 2003-10-29, 11:35   tatry

: ))) no uwazaj po ja latam po gorch polecam wolanie w g orach jagiełły .. zmienisz punkt widzenia na tatary i alpinizm

Owca 

Wysłany: 2003-10-29, 13:15   

hmm troche liter zjadlam ; )))

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2003-10-29, 13:23   

Cytat:
hmm troche liter zjadlam ; )))

zabiegana jeste... po górach oczywicie :mrgreen:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Owca 

Wysłany: 2003-10-29, 13:38   

:P no oczywiscie ze po górach... ach przeziebilam sie wlasnie i wszystko mnie boli.. niestety musze to kamuflowac przed szerokim gronem.. bo jade w gorki za tydzien na dlugi week... mam nadzieje, ze to tylko chwilowe przeziebienie zaraz polece do apteki... zakupie.. tysiace pigul... i bach do lozka.. z jakas mila lekturka.. lub albumem himalaye.. : )))) pozdrawiam
p.s. a ksiazke polecam "wolanie w gorach" jagie łły... zmienisz punkt widzenie.. a z resta pogadalbys ze mna w 4 oczy to bys zrozomia l dlaczego tak sie ryzykuje... i dlaczego sie chodzi .. papa ide do apteki :roll:

Rey 
moderator

Wysłany: 2003-10-29, 15:34   

Ale ja mówię o ludziach, których przyroda nie obchodzi i np. miec? na szlakach turystycznych pomimo tego że kosz maj? o 50 metrów dalej. A w Tatry sam bym się wybrał, ale niestety za dużo nauki i grosza przy duszy brak :cry:

Owca 

Wysłany: 2003-10-29, 18:14   

ech .. a ja nie jade w tatry teraz tylko na babia gore; )) tez sa klamry ; ))) ech zdrowko juz lepiej.. tez jestem studentka i mam mase roboty ale wolny week jest oprzeciez wiec zcemu nie?
ech o ludziach .. na szlakach no coment..

Owca 

Wysłany: 2003-10-31, 12:02   

hmm ja zawsze zwracam uwage.. jak ktos smieci "mi" : ) na szalkach... czasami dostaje bardzo mile odpowiedzi: ( ale mnie to nie rusza.. :evil:

Rey 
moderator

Wysłany: 2003-10-31, 21:52   

Cytat:
hmm ja zawsze zwracam uwage.. jak ktos smieci "mi" : ) na szalkach... czasami dostaje bardzo mile odpowiedzi: ( ale mnie to nie rusza..

Sk?d ja znam ten problem. Najgorsze jest to że ludzie potrafi? miecić nawet w Parkach Narodowych, które b?dĽ co b?dĽ s? dobrem ogólnonarodowym. Czasem aż ręce opadaj? gdy się na to patrzy...... :cry:

Owca 

Wysłany: 2003-11-02, 23:19   

oj boli boli jak mi idzie kolo z fajkiem na szczyt koscielca to mnie krew zalewa... .. i ja juz dopilnuje zeby sgasil papierosa.. ; ))) juz jestem zdrowa.. nie boli gardziolko ale ile ja sie nalykalam lekow.. mowie Ci... :D milej nocki zycze.. ; )
pozdrawiam serdecznie

Rey 
moderator

Wysłany: 2003-11-03, 12:33   

Cytat:
oj boli boli jak mi idzie kolo z fajkiem na szczyt koscielca to mnie krew zalewa... .. i ja juz dopilnuje zeby sgasil papierosa.. ; )))

I bardszo dobrze ! :D Ja jak byłem w Tatrach( a byłem tam do tej pory raptem 14 dni :cry: ) widziałem jak jeden " turysta " zerwał.....szarotkę alpejsk? :evil: . Dobrze że pracownik TPN-u akurat był w pobliżu :D . Ale trudno wymagać aby cały personel TPN-u pilnował turystów, zwłaszcza na takiej powirzchni :(

Owca 

Wysłany: 2003-11-03, 12:38   

no wlasnie.. to mnie dobija.. ja nie wiem co to w ogole za mania,.. lazenia... z pivem po szlakach.. obawiam sie ze zaczyna mi powli brakowac tolerancji jej zasob maleje: (
.. no coz.. ja sie zawsze staram.. dobre i to , prawda?
Czesto zwracam uwage turystom tzw. kolejkowiczom.. co sie wybieraja w tenisowkach.. na orla perc z synkiem 4 letnim..
pozdrawiam :P

Odpowiedz do tematu