Słyszałem o tym że tereny po liniami wysokiego napięcia s? silnie napromieniowane, co w następstwie powoduje zubożenie rodowiska naturalnego w miejscach gdzie biegn?ł linie.Czy może kto co napisać ???. Czy można tam zauważyć t? szkodliwoć wród rolinnoći, czy ptaki lęgn?ł się w takich miejscach, czy ssaki maj? tam nory ???.
W temacie chciałbym jeszcze poruszyć jedn? kwestię : kwestię żył wodnych.O ile ludziom to nie służy to podobno bociany to lubi?, a może co pokiklałem , ale co takiego było.
Słyszałem o tym że tereny po liniami wysokiego napięcia s? silnie napromieniowane, co w następstwie powoduje zubożenie rodowiska naturalnego w miejscach gdzie biegn?ł linie.Czy może kto co napisać ?[...]
Srokacz nie myl promieniowania ze zjawiskiem pola elektromagnetycznego
Co to potencjalnego zubożenia szaty rolinnej pod lini? to pewnie większ? szkodę robi cień rzucany przez linki na ziemie niż to tzw. promieniowanie
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum