FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
SPRAWIEDLIWO?Ć !!!
Autor Wiadomość
Srokacz 

Wysłany: 2004-04-06, 20:12   SPRAWIEDLIWO?Ć !!!

Znalazłem dzisiaj obszernie wypalony teren dolinie Wisłoka, a jest on cenny przyrodniczo, na taki wygl?da, zreszt? cenny czy nie cenny, wypalanie traw szkodzi, pozatym inaczej patrz?c to każdy jest cenny, czy tam jest gatunek zagrożony czy pospolity to on żyje, a wypalanie może mu zaszkodzić.Czy można teraz próbować jako powalczyć o wyegzekfowanie sprawieliwoći, czy to ma sens, czy moge się do kogo zwrócić, bo do kogo to ja wiem, ale chodzi mi o to czy to ma sens.Pod k?tem przyszłoći to mam na to sposób - może Użytek ekologiczny, wtedy już nikt nie da tam zapałki.
Widziałem Full spalonych limaków, skowronki, trznadle też się mogły spalić, również żaby, bo tam ich dużo chodziło.

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2004-04-06, 20:19   

Cytat:
skowronki, trznadle też się mogły spalić, również żaby, bo tam ich dużo chodziło.
To widziałe zwęglone ciała żab, trznadli i skowronków??

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Srokacz 

Wysłany: 2004-04-06, 20:26   

Spalone to widziałem limaki, tak sobie przynajmniej pomylałem, leżały tak obojętnie na tej wypaleniĽnie, a skowronek, trznadel, to w podręcznikach chyba podaj? że wczenie przystępuje do lęgów, więc mogły mieć tam jakie gniazda, żaby też się mogły spalić, bo w takim tereni jak tam to dużo ich chodzi. Ten teren to dolina Wisłoka, małe i większe, całkiem duże zbiornki wodne wraz z wysokimi wierzbami.

Co jak na obrazku, napewno jest tam więcej zbiorników wodnych niż na rysunku.

[ Dodano: 07 Kwi 2004 02:31 pm ]
Już ja sam się tym zajme(mam nadzieje że post sam mi się scali z poprzednim)

Wisłok.JPG
Plik ściągnięto 183 raz(y) 10.43 KB

Odpowiedz do tematu