FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyroda w naszej okolicy
Autor Wiadomość
Srokacz 

Wysłany: 2004-02-22, 23:12   Przyroda w naszej okolicy

Jeli chodzi przyrode wsi Mogielnica to tragicznie nie jest ale mogło być lepiej.Zadrzewienia ródpolne s? - niewiele, ale cieszę się z tego co jest, wystarczy poszukać i można spotakć ciekawe gatunki ptaków, jednak uważam że mogł? by być więcej dziuplastych drzew, których w tej chwili to w zasadzie nie ma, z wierzbami to u mnie jest strasznie cienko, sporadycznie : 2 aleje i kilka pojedynczych wierzb w polach. Zbirowiska tarniny występuj? nierównomiernie - wszędzie można spotkać pojedyncze sztuki , natomiast większe zbiorowsika tylko w niektórych miejscach, w jednym miejscu w polach za SP jest ich bardzo dużo, również na kamieniołomach jest ich sporo(widziałem tam dzierzby g?siorki), zbiorowiska te które s? pełnio bardzo istotn? rolę s? rodowiskiem życia dzierzb, jeli ludzi je zniszcz? nie spotkam już srokosza i g?siorka.Raków nie ma, a dawniej podobno były w strumieniu.Ogrody prowadzone wandalistycznie, a w niedziele to do kociółka owszem
*** a co tam że lisa widłami zabiłam, kure mi zabrał, niech sobie tam idzie do lasu***.Ooo przypomniałem sobie teraz że ostatnio kto mi mówił że jego wójek strzelał do pójdziek na dachu bo mu huczały(sytuacja z innej wsi). Por?bany cymbał!!!!!!!!!!!!!!!.

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-02-23, 15:16   

Cytat:
*** a co tam że lisa widłami zabiłam, kure mi zabrał, niech sobie tam idzie do lasu***

:shock: powiedz tej pani Srokacz, że jak tego lisa widłami zabiła to on do lasu już raczej nie pójdzie :|

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

saas 

Wysłany: 2004-02-23, 22:12   

Cytat:
Ooo przypomniałem sobie teraz że ostatnio kto mi mówił że jego wójek strzelał do pójdziek na dachu bo mu huczały(sytuacja z innej wsi). Por?bany cymbał!!!!!!!!!!!!!!!.

Powiedz jeszcze temu komu , żeby przekazał swojemu wujkowi ,że jak nie przestanie strzelać do pójdziek
to chłopaki z "Bociana "już mu porz?dnie pohucz? :!: :twisted:

Srokacz 

Wysłany: 2004-03-13, 20:05   

W tym wypadku to trzeba od razu z pięciami.

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2004-03-14, 16:22   

Srokacz i Ty nawolywales do niestosowania przemocy? Kolejny Twoj poglad chyba runal... :mrgreen:

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

Srokacz 

Wysłany: 2004-03-14, 23:25   

Jak kto mnie przezywa to mogę przymkn?ć oko, ale oczywiste jest że jak kto komu szkodzi to trzeba interwencjii, no i kary (mam to w toku, kara mierci to się zastanawiam, ale klatka to raczej tak **** SPRAWIEDLIWO?Ć ****).Rozumiem że jak zobaczycie człowieka wyci?gaj?cego sikory z dziupli, to nie robicie nic.

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2004-03-15, 20:44   

Cytat:
Rozumiem że jak zobaczycie człowieka wyci?gaj?cego sikory z dziupli, to nie robicie nic.
Czyli teraz próbujesznam wmówić, że na przyrodę jestemy całkowicie obojetni??

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Odpowiedz do tematu