Dzisiaj w warszawskim dodatku wyborczej można poczytać o prywatnym rezerwacie przyrody Stawy Gnojna.
Podobno Towarzystwo Bocian też maczało w tym swój dziób.
Może bycie się pochwalili.
Ps.
W artykule napisane też jest o nowych nasadzeniach na groblach „młode dęby czerwone, buki graby”. Na bukach to ja się nie znam ale te dęby w rezerwacie to s? potrzebne? A w ogóle czy s?siedztwo drzew które przecież kiedy urosn? jest korzystne dla cyt. ”To ważna w regionie ostoja ptaków, zwłaszcza siewkowatych, blaszkodziobych i chrucieli”. Chodzi mi oto że gdzie przeczytałem o tym że ptaki wodno-błotne nie przepadaj? za bliskoci? drzew (możliwoć ukrycia dla drapieżnika-czy co takiego).
to ja wstawię link, coby inni nie musieli szukać
http://miasta.gazeta.pl/w...89,1926149.html
Opis Stawów Gnojna znajduję się w najnowszej "Krasce" - niestety nie ma jeszcze wersji elektronicznej na stronie www Bociana...
Gratuluje autorom nasadzen drzew na groblach. Jeszcze parenascie lat przyrostu drzewek i grobla bedzie jedynie walem ziemnym a woda ze stawow ewakuuje sie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum