Pajac dla mnie to jest śmieszne. Pajac powiedz mi co ma zrobić hodowca; jak będzie miał młody przychówek ptaków z Listy CITES lub ptaków co występują w kraju.
Ja myślę że może je tylko uśmiercić, bo przekazywać do dalszej hodowli nie może być według ciebie. A chyba nie chcesz żeby te ptaki wylądowały w garnku, lepiej jak mają nowy dom i właściciela.
Polakom jeszcze daleko do zachodu, czy nawet do Czechów. Na zachodzie i nawet w Czechach jest większość gatunków już zniesiona z obowiązku rejestracji czy pozwoleń na hodowle.
Na zachodzie są całe „fermy ptaków z listy CITES lub ptaków europejskich” i nikt z rządu danego kraju się ich nie czepia. Bo tam są inne przepisy, i każdy obywatel wie co można a co nie.
Pajac chociaż byś napisał skąd jesteś, bo Polska jest daleka i szeroka.
PS. Na allegro czasami można znaleźć nie dozwolone zwierzęta czy ich pochodne. Ale to bardzo rzadko się zdarza. Bo nie legalnie nikt nie będzie handlował na allegro, tylko są inne media.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum