dzi odwiedziłem weterynarza (gołębie mi zachorowały ) po wejciu do jego gabinetu oczom moim ukazał się widok półek i cian na których były wypchane: jastrzębie, myszołów, bóbr, łasice, kuny, wydra, bocian biały, sójka, wiewiórka, jaki chruciel etc (te pamiętam)
i tak mnie zastanowiło czy tylko na handel trzeba mieć pozwolenie czy na przetrzymywanie tego typu "ozdób" też
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
po wejciu do jego gabinetu oczom moim ukazał się widok półek i cian na których były wypchane: jastrzębie, myszołów, bóbr, łasice, kuny, wydra, bocian biały, sójka, wiewiórka, jaki chruciel
Tak jak w temacie cztery wypchane ptaki barzant dwie wrony i goł?b zapraszam do licytacji real foto, spujż na inne moje ałkcje morze znajdziesz co dla siebe.Istnieje mozliwoć zakończenia ałkcji przed czasem
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Ja jestem dysgafikem, ale tyle błędów nawalić mi się chyba nie zdarzyło (a jakby mi się zdarzyło to oddaje się pod Wasz os?d ). To wygl?da jakby ko celowo walił te byki.
Wiem,że wam chodzi o ochronę dzikiej przyrody,gatunków itd,ale mówi sie tu o Allegro,więc powiem wam co mnie przeraża.
Jest tam min.pełno ogłoszeń o sprzedaży psów,kilku lub kilkunastomiesięcznych.W większoci s? to amstaffy,pitbule i inne rasy,trudne do prowadzenia.Wiem,ze temat jest oklepany,ale przeraża mnie to,ze ludzie kupuj? zwierzęta na zasadzie mody.
To okropne,kupić zwierzę,wzi?ć go do domu,a po paru miesi?cach oddać,bo się go nie umie prowadzić i zwierzę np.pokazuje z?bki.Najgorsze jest to,ze kazde takie ogłoszenie jest okraszone informacjami o tym,jaki to piesek jest przyjacielski i kochany.
Szlag mnie ludzie trafia!!!
Wiem,ze moze to co napisałam jet nieco nie na temat,ale cholewcia Allegro włanie ułatwia życie takim "hodowcom",którym bym lalki do pilnowania nie dała,a cóż dopiero żywego stworzenia!!!
Się zdenerwowałam!!!
uwaga - jeli kto może szybko zareagować na ten przypadek to proszę o to! kole ma w domu (w niewoli) popielicę, która jak wiadomo jest objęta ochron? gatunkow?
nie wiem czy samo zamknięcie aukcji jest wystarczaj?cym rozwi?zaniem... tu chodzi też o to aby zwrócić zwierzakowi wolnoć... niestety efekt siłowy w postaci nasłania policji może zaowocować np. wybiciem tych gryzoni w opisanej chatce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum