a nie podpada pod jaki inny paragraf?? np. zakazu handlu chronionymi zwierzętami czy co??
A, tego nie wiem; skupiam sie na CITESie, może jest jaki zapis w naszym (a jak nie w naszym, to może w unijnym), mówi?cy o zakazie handlu gat. chronionymi? Ja niestety nie mam czasu się tym zaj?ć, a Andrzej wyjechał...
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Zasypanie informacjami administratora aukcji o tym że dane zwierzę jest chronione, zwłaszcza okazy spreparowane, wypchane, itp. też jest skuteczne! Czasem im więcej protestów, tym lepiej!
Proszę pamiętać, że stron typu Allegro jest więcej, np. wistak.pl
Najlepiej szukać przez wyszukiwarkę google: wpisać aukcje internetowe i spr. w wynikach - kilka stron aukcyjnych oferuje również zwierzęta.
Przypominam mój adres: umangit@wp.pl
Pozdrawiam
Ku pamięci Winera
Wysłany: 2004-06-12, 09:23 Handel zwierzętami na Allegro- wszystko legalne?
Witam wszystkich. Zastanawia mnie czy sprzedaż częci zwierz?t na Allegro w czasie gdy s? restrykcje ku temu jest legalna. Nie doczytałem się w opisach niektórych aukcji o pochodzeniu np.papug i tym bardziej o "papierach" na nie. Można samemu zobaczyć -
tutaj .
Prosiłbym o opinie osoby zorientowanej w tych kwestiach, zżera mnie ciekawoć czy nie s? to handlarze z giełd, lub przemytnicy i czy nie jest to następne miejsce w Polsce gdzie łamie się prawo, szkodzi zwierzakom i nikt się tym nie przejmuje.
A jak tylko pojawi sie nowe rozporzadzenie o ochronie gatunkowej, to pomyslimy co robic...
Tylko, że zdaje się do czasu kiedy nie pojawi się nowe rozporz?dzenie do nowej ustawy obowi?zuj? rozporz?dzenia wydane do ustawy starej. Przynajmniej tak się zwykle robi. Trzeba w celu sprawdzenia tego zajrzeć do przepisów przejciowych w nowej ustawie.
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
...No wtedy jeszcze nie była ta strona gotowa tak do końca, ale juz jest
Jest nawet odnosnik do tej podstrony na naszej stronie głównej.
Oto link: http://www.salamandra.org.pl/cites/index.php
Ku pamięci Winera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum