FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Motocrossowcy
Autor Wiadomość
for 
moderator
Zgórmysyn

Wysłany: 2007-08-28, 07:00   

amikosik napisał/a:
LP i gminą

z LP tak :]

Logan 
moderator

Wysłany: 2007-09-02, 19:03   

zdaje sie ze quadowcom gory i lasy juz nie wystarczaja, okoliczny teren juz jest rozjedzony i pewnie juz sie znudzil wiec czemu nie pojedzic sobie w korycie rzeki :evil:

dzis, Raba k. Dobczyc

pomijajac ptaki ktore po prostu zwialy (dobrze ze juz po sezonie legowym) ciekawe jaki wplyw moze miec taka jazda np. na ryby

quad1.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 141.46 KB

quad2.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 142.63 KB

amikosik 

Wysłany: 2007-09-02, 22:49   

Ryby też zwiewają albo raczej spływają.

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2007-09-23, 18:19   

Zrobicie coś z tymi ?? :D

Dziś w Paśmie Jałowca (b. Żywiecki, k. Zawoi)

+pytanie zagadka -> co za duża góra jest widoczna za motorami na zdjęciu mcross5 ;)

mcross5.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 70.26 KB

mcross4.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 126.33 KB

mcross3.jpg
Plik ściągnięto 9 raz(y) 145.75 KB

mcross2.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 111.93 KB

mcross1.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 149.06 KB

Przewodnik Beskidzki

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-09-23, 18:31   

Pełek napisał/a:
Zrobicie coś z tymi ??
ale popatrz - o dziwo mają blachy!! widać chłopcy z Suchej, Pszczyny, Cieszyna a nawet z....Gdyni :shock: ; te zdjęcia mogą posłużyć za dowód...
Pełek napisał/a:
co za duża góra jest widoczna za motorami na zdjęciu mcross5
kurcze, nie znam dobrze pasma jałowieckiego - na którą stronę świata to widok? :> najprościej byłoby powiedzieć, ze to Babka :razz:

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2007-09-23, 18:45   

green power, z tym że.... a propo foto 1 -> nie wiem dokładnie gdzie pojechali czy pojechali w las, bo zdjęcie było zrobione im jescze na polanie a MUSIELIŚMY już iść dalej.

Ten quad jechał podejrzanie powoli , a zielony swetr.... czyżby służba leśna?

ten koleś co ma fotkę z numerem to burak, ale też nie szalał, podpobnie jak 3ka na nieoblachowanych motorach. Zadziwiająco spokojni byli :/ Bez ryku silnika, bez szaleństwa pod górę.... i mam mieszane uczucia

Co do kierunku to za duża podpowiedź by była ;) Powiem tylko że chyba byłeś na tamtej dużej górze w tym roku ;)

Przewodnik Beskidzki

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-09-23, 18:51   

Pełek napisał/a:
Ten quad jechał podejrzanie powoli , a zielony swetr.... czyżby służba leśna?
też zwróciłem na to uwagę, ale nie sądzę... :roll:
Cytat:
Co do kierunku to za duża podpowiedź by była Powiem tylko że chyba byłeś na tamtej dużej górze w tym roku
hmm podejrzewałem, że to widok na zachód...no ale nie wiem z czego... ;-) , musiałbym na mape spojrzeć to bym wiedział, a że mapy nie mam przy sobie to trudno; hmm a może nie na zachód... :arrow: może to Pasmo Polic... taa..jeśli to by była Polica, to tamto z tyłu po prawej byłoby Pasmem Babiogórskim...i przy tym ostanę bo już nic nie wymyślę... :oops:
Cytat:
bo zdjęcie było zrobione im jescze na polanie
no ale na polanę chyba nie przynieśli maszyn na plecach...

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-09-23, 20:08   

green power napisał/a:
hmm a może nie na zachód...
no jasne - nie na zachód, nie spojrzałem na cienie :mrgreen: , a widać, że byliście tam przed południem :>

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2007-09-23, 20:10   

green power napisał/a:
Cytat:
bo zdjęcie było zrobione im jescze na polanie
no ale na polanę chyba nie przynieśli maszyn na plecach...
tam dochodziła jeszcze droga publiczna....

green power napisał/a:
green power napisał/a:
hmm a może nie na zachód...
no jasne - nie na zachód, nie spojrzałem na cienie :mrgreen: , a widać, że byliście tam przed południem :>
na południowy zachód ;) Byliśmy już jesienią czyli po 11.56, a dokładnie od 13.3o ;)
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---

Przewodnik Beskidzki

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-09-23, 20:13   

ehh myślałem o nim...ale przekombinowałem... i znów zaplułem sobie brode, ze nie poszedłem na kurs....ale co tam - i tak kocham góry! :mrgreen:
P.S. Na Pilsku w tym roku nie byłem!!
Pełkuś, jak będziemy jeździć kajś w górki to nie dam Ci spokoju :-P - wszytkie panoramki jakich się na kursie nauczysz proszę i mnie przekazać! :-D

Pełek 
Jakub Pełka

Wysłany: 2007-09-23, 20:24   

green power napisał/a:
Pełkuś, jak będziemy jeździć kajś w górki to nie dam Ci spokoju :-P - wszytkie panoramki jakich się na kursie nauczysz proszę i mnie przekazać! :-D
heh... no ja bardzo chętnie bo repetitorium mater studiorum est ;) powtarzać trzeba by się nauczyć ;) A uczy się człowiek całe życie ;) Na kursie dostaje "bazę" :)
Cytat:
P.S. Na Pilsku w tym roku nie byłem!!
a myślałem że byłeś na dzięciołach wtedy... ;)

Przewodnik Beskidzki

orlik06 
ornitolog-piórolog

Wysłany: 2007-10-30, 11:55   

Ja ich pozabijam,jak można obserwować ptaki za zb.jak te cioty śmigają.2 min.obser.i łeb pęka.

locus777 

Wysłany: 2007-11-03, 10:59   

Oto dyskusja quadriderów o tym jakie przygody mają z policją
http://quadzik.pl/forum/v...der=asc&start=0

Atterdag 
Śmiałek Darniowy

Wysłany: 2007-11-03, 11:45   

Cóż.... ale aż tak źle o tym nie piszą ;)

I widzę, że i głowy na karku mają więc w ich wypadku dyskusja wchodzi w grę. Gorzej jest ze wszystkimi niezrzeszonymi ze sprzętem za grosze, którzy wszystko i tak mają w D. Na ostatnich zajęciach terenowych na Górce Pychowickiej w Krakowie właśnie jeden cyklista i quadowcy jeździli sobie slalomikiem między grupkami studentów zupełnie nie zwracając uwagi na pieszych. Cóż... nogi ma to uskoczy... a pomysł żeby założyli własne stowarzyszenie jest dobry... w końcu będzie z kim rozmawiać no i może sami zaczną wycinać ze swego grona osoby nieodpowiedzialne. Chociaż może to tylko moje marzenie ;)

Najlepsze rozwiązanie to odpowiednie wysokie cło na quady i obowiązek rejestracji + poruszanie się po drogach udostępnionych i terenach specjalnie do tego oznakowanych.
...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…

LSz FP

Logan 
moderator

Wysłany: 2008-03-07, 07:42   

http://www.beskidyzachodnie.gminadobra.pl/

podpis pod 1 fotka

Cytat:
/...kto się pisze na przejazd crossem lub rowerem na wiosnę przez m.in. torfowiska .. poniżej na foto...ok 40km ???/
odcinek Trstená - Podczerwone po Nowy Targ

polecam zagladnac na mapke ukryta pod napisem
Cytat:
odcinek Trstená - Podczerwone po Nowy Targ
:evil:
dobrze ze trasa nie zaplanowana jest przez samo torfowisko ale pewnie ciezko by bylo im przejechac
W zwiazku z tym ze polowa trasy wypada na Slowacji mam pytanie czy tam tez jest zakaz jazdy po lesie?

Odpowiedz do tematu