zdaje sie ze quadowcom gory i lasy juz nie wystarczaja, okoliczny teren juz jest rozjedzony i pewnie juz sie znudzil wiec czemu nie pojedzic sobie w korycie rzeki
dzis, Raba k. Dobczyc
pomijajac ptaki ktore po prostu zwialy (dobrze ze juz po sezonie legowym) ciekawe jaki wplyw moze miec taka jazda np. na ryby
ale popatrz - o dziwo mają blachy!! widać chłopcy z Suchej, Pszczyny, Cieszyna a nawet z....Gdyni ; te zdjęcia mogą posłużyć za dowód...
Pełek napisał/a:
co za duża góra jest widoczna za motorami na zdjęciu mcross5
kurcze, nie znam dobrze pasma jałowieckiego - na którą stronę świata to widok? najprościej byłoby powiedzieć, ze to Babka
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
green power, z tym że.... a propo foto 1 nie wiem dokładnie gdzie pojechali czy pojechali w las, bo zdjęcie było zrobione im jescze na polanie a MUSIELIŚMY już iść dalej.
Ten quad jechał podejrzanie powoli , a zielony swetr.... czyżby służba leśna?
ten koleś co ma fotkę z numerem to burak, ale też nie szalał, podpobnie jak 3ka na nieoblachowanych motorach. Zadziwiająco spokojni byli Bez ryku silnika, bez szaleństwa pod górę.... i mam mieszane uczucia
Co do kierunku to za duża podpowiedź by była Powiem tylko że chyba byłeś na tamtej dużej górze w tym roku
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
Ten quad jechał podejrzanie powoli , a zielony swetr.... czyżby służba leśna?
też zwróciłem na to uwagę, ale nie sądzę...
Cytat:
Co do kierunku to za duża podpowiedź by była Powiem tylko że chyba byłeś na tamtej dużej górze w tym roku
hmm podejrzewałem, że to widok na zachód...no ale nie wiem z czego... , musiałbym na mape spojrzeć to bym wiedział, a że mapy nie mam przy sobie to trudno; hmm a może nie na zachód... może to Pasmo Polic... taa..jeśli to by była Polica, to tamto z tyłu po prawej byłoby Pasmem Babiogórskim...i przy tym ostanę bo już nic nie wymyślę...
Cytat:
bo zdjęcie było zrobione im jescze na polanie
no ale na polanę chyba nie przynieśli maszyn na plecach...
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
no jasne - nie na zachód, nie spojrzałem na cienie , a widać, że byliście tam przed południem
Cytat:
bo zdjęcie było zrobione im jescze na polanie
no ale na polanę chyba nie przynieśli maszyn na plecach...
tam dochodziła jeszcze droga publiczna....
green power napisał/a:
green power napisał/a:
hmm a może nie na zachód...
no jasne - nie na zachód, nie spojrzałem na cienie , a widać, że byliście tam przed południem
na południowy zachód Byliśmy już jesienią czyli po 11.56, a dokładnie od 13.3o
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
ehh myślałem o nim...ale przekombinowałem... i znów zaplułem sobie brode, ze nie poszedłem na kurs....ale co tam - i tak kocham góry!
P.S. Na Pilsku w tym roku nie byłem!!
Pełkuś, jak będziemy jeździć kajś w górki to nie dam Ci spokoju - wszytkie panoramki jakich się na kursie nauczysz proszę i mnie przekazać!
Pełkuś, jak będziemy jeździć kajś w górki to nie dam Ci spokoju - wszytkie panoramki jakich się na kursie nauczysz proszę i mnie przekazać!
heh... no ja bardzo chętnie bo repetitorium mater studiorum est powtarzać trzeba by się nauczyć A uczy się człowiek całe życie Na kursie dostaje "bazę"
Cytat:
P.S. Na Pilsku w tym roku nie byłem!!
a myślałem że byłeś na dzięciołach wtedy...
I widzę, że i głowy na karku mają więc w ich wypadku dyskusja wchodzi w grę. Gorzej jest ze wszystkimi niezrzeszonymi ze sprzętem za grosze, którzy wszystko i tak mają w D. Na ostatnich zajęciach terenowych na Górce Pychowickiej w Krakowie właśnie jeden cyklista i quadowcy jeździli sobie slalomikiem między grupkami studentów zupełnie nie zwracając uwagi na pieszych. Cóż... nogi ma to uskoczy... a pomysł żeby założyli własne stowarzyszenie jest dobry... w końcu będzie z kim rozmawiać no i może sami zaczną wycinać ze swego grona osoby nieodpowiedzialne. Chociaż może to tylko moje marzenie
Najlepsze rozwiązanie to odpowiednie wysokie cło na quady i obowiązek rejestracji + poruszanie się po drogach udostępnionych i terenach specjalnie do tego oznakowanych.
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
/...kto się pisze na przejazd crossem lub rowerem na wiosnę przez m.in. torfowiska .. poniżej na foto...ok 40km ???/
odcinek Trstená - Podczerwone po Nowy Targ
polecam zagladnac na mapke ukryta pod napisem
Cytat:
odcinek Trstená - Podczerwone po Nowy Targ
dobrze ze trasa nie zaplanowana jest przez samo torfowisko ale pewnie ciezko by bylo im przejechac
W zwiazku z tym ze polowa trasy wypada na Slowacji mam pytanie czy tam tez jest zakaz jazdy po lesie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum