FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Motocrossowcy
Autor Wiadomość
Rysiek 

Wysłany: 2006-06-20, 18:54   

I pryska czar o przyrodnikach-pacyfistach :twisted: :mrgreen:

JKK

jaboja 

Wysłany: 2006-06-20, 19:00   

W sumie są "pacyfistyczne" metody na takich ludzi, ale są one trudne - w praktyce trzeba im zrobić "lekkie" pranie mózgu. W sumie nawet wykonalne...

Logan 
moderator

Wysłany: 2006-06-20, 19:06   

Ciekawe co oni o nas pisza na swoich forach :mrgreen: nawet nie probuje ich szukac w sieci bo szkoda czasu na takie bzdury :-P a proba ich "nawrocenia" pewnie skonczyla by sie wyrzucieniem z forum.

jaboja 

Wysłany: 2006-06-20, 19:11   

Bo to trzeba w odpowiedni sposób "nawracać". Tzn. np. nie podawać czegoś jako własnej opinii ale nawiązując do słów przedmówcy (i przy okazji nadinterpretując ;p). Pozatym nie można im od tak powiedzieć że mają nie jeździć wogóle.

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-06-20, 21:41   

Na forum motocyklistów znalazłem taki fragment (z początku wydał mi się mądry, ale końcówka mnie załamała):
Cytat:
w lesie obowiazuje zakaz jazdy, chyba ze jest tam polna droga, ktora ma kategorie drogi dojazdowej (np. do pobliskiej wsi, posesji itp)

musisz wybadac jak to jest u ciebie.
u mnie nie ma problemow z jazda, raz tylko lesniczego spotkalem, to uchylil drzwi samochodu i powiedzial ze mamy nie jezdzic, a my przytaknelismy i dalej rura (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-06-20, 21:48   

O w mordę, jakie to są łomy, kolejny cytat:
Cytat:
przez jakies głupie przepisy nie zrezygnuje z jazdy w terenie ale chyba warto wiedziec gdzie i na kogo uważac, czy odrazu uciekac czy wbijac w lesników. wymysliłem, że można przed dłuższą jazdą w terenie na wszelki wypadek zdejmowac rejestracje :banghead: bo w razie ucieczki nawet jak cie nie złapią to zawsze mogą spisac numery a po co sie stresowac na zapas :)
Główny motyw na tamtym forum to uciekac, czy nie O.O.
http://forum.motocyklisto...opic=19795&st=0

browsehappy.pl

Atterdag 
Śmiałek Darniowy

Wysłany: 2006-06-21, 10:46   

Cicho sączę inwektywy zza zaciśniętych zębów..... lepsze byłyby kozły hiszpańskie zrobione z pozostałościach po czyszczeniu drzewostanu..... poza tym rowy przeciwczołgowe co po niektórych lasach są rozsiane możnaby odkurzyć :D

PS Można gdybać ale niestety nic nie jesteśmy w stanie zrobić. Kogoś kogo stać na quada lub na niezły motocykl będzie stać nawet na nasze śmiesznie niskie mandaty.... życzyłbym nagłego kontaktu z łosiem ale żal mi zwierzaka....
...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…

LSz FP

Alekto 

Wysłany: 2006-06-22, 10:55   

Rysiek napisał/a:
I pryska czar o przyrodnikach-pacyfistach :twisted: :mrgreen:

tjaaa,
byłam kiedyś za nadpiłowywaniem ambon myśliwskich...Ale oststnimi czasy często na nich przesuiaduję podpatrując zwierzynę i z niemiłym dreszczykiem na karku myślę sobie, co by się stało gdybym trafiła na taką nadwątloną ambonkę...

Gdzie drwa rąbią...? :>

jahod 
nosicielka Malinki

Wysłany: 2006-06-22, 13:12   

Alekto napisał/a:
tjaaa,
byłam kiedyś za nadpiłowywaniem ambon myśliwskich...Ale oststnimi czasy często na nich przesuiaduję podpatrując zwierzynę i z niemiłym dreszczykiem na karku myślę sobie, co by się stało gdybym trafiła na taką nadwątloną ambonkę...

To pewnie niedługo kupisz sobie motocykl i z przerażeniem będziesz myślała o wilczych dołach na twojej trasie :-P

Motocyklista 

Wysłany: 2006-06-22, 13:18   

Witam

Jestem motocyklistą i nieraz jeżdże po lesie/puszczy/łące.....

Jak czytam to co napisaliscie to aż robi mi sie niedobrze..... :roll:

Przeskadza wam to ze ktos przejedzie po lesie który z resztą nie jest tylko wasz (przeważnie).
Jeżdzenie motocyklem dla wiekszosci osob to hobby a to czy kogos na to stac czy nie to juz nie jest za przeproszeniem wasz interes , tak jak wy lubicie chodzic po szlakach tak ja lubie po nich jezdzic... A jak jezdze to staram sie to robic tak zeby nie przeszkadzac innym osobom... wiec prosze wszystkich zeby nie generalizowac ze kazdy motocyklista jest zły ! To ze niektórzy trafili na ludzi bezmyslnych którzy trafiają sie w kazdym spoleczenstwie to nie znaczy ze kazdy taki jest !

Z jednej strony chcecie chronić zwierzęta/lasy/przyrode a z drugiej jestescie mordercami ! Tak mordercami, bezmyślnie rozwieszacie linki i rozkladacie inne przeszkody i nie wyobrażacie sobie czy taka linka może zrobic ! wystarczy ze ktos kto bedzie jechał 40km/h , zachaczy o nią szyją i zginie na miejscu ! I jestem w 100% przekonany ze taki morderca sie nie przyzna do swojej głupoty a na codzień bedzie dobrym tatą/dziadkiem itd.

Zacznijcie ludzie myśleć co robicie ! ! ! Bo ludzka głupota nie zna granic a czytając ten temat tylko utwierdzam sie w tym przekonaniu......

Zajmijcie sie lepiej tymi co smiecą w lesie bądz palą ogniska albo kłusownikami !! A nie osobami które w niczym nie szkodzą !!!!!

Pozdrawiam

Motocyklista

jahod 
nosicielka Malinki

Wysłany: 2006-06-22, 13:45   

Motocyklista napisał/a:
Zajmijcie sie lepiej tymi co smiecą w lesie bądz palą ogniska albo kłusownikami !! A nie osobami które w niczym nie szkodzą !!!!!

Motocyklista

No comments :shock: :shock: :shock:

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2006-06-22, 13:50   

jahod napisał/a:
Motocyklista napisał/a:

Motocyklista

No comments :shock: :shock: :shock:
Dokładnie Jahod. Zważając na ostatnie akty które działy sie na Mogielicy (paru przyrodników dostało wpi&^*(ol za próbe zatrzymania motocrossowców wjeżdzających na góre) to rzeczywiscie Motocrossowcy w górach nikomu nie szkodzą.

Ale zgodze sie też z Motocyklistą ze w każdym społeczeństwie są 'dobzi' i 'źli' ludzie.

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

enduro 

Wysłany: 2006-06-22, 15:27   

Witam wszystkich przyrodników jak i zapaleńców enduro którzy czytają wypowiedzi na tym forum jak i forum motocyklistów. Na samym początku chciałbym zaznaczyć że forma jazdy którą preferujemy to ENDURO . Motokros jest to jazda po zamkniętym torze. Ale mniejsza z tym ... problem jazdy enduro po lasach polach itd. Jest znany już od wielu lat w europie zachodniej gdzie już w wielu państwach zostało to ukrócone . W Polsce ta forma spędzania wolnego czasu dopiero się rozwija ale niestety już są widoczne jej negatywne skutki. Nie popieram szaleńczej jazdy szlakami i innymi miejscami w których takowa jazda zagraża naturze i niewinnym turystą itd. Jednak każdy musi zrozumieć że jak i dla was przyrodników hobby to np. obserwowanie ptaków to dla nas jest to jazda w terenie i gdzieś to hobby uprawiać musimy. Wielu z nas nie jest takimi jakimi wy nas opisujecie , bardzo mi przykro za waszego kolegę który został pobity. Osoby które to zrobiły moim zdaniem nie maja prawa nazywać się motocyklistami . Byli to bandyci ale nie wszyscy tacy jesteśmy , nie można oceniać dość dużej grupy przez poczynania kilku czy kilkunastu osób. Myślę że między endurowcami a leśnikami można by zawrzeć pewną ugodę która by określała gdzie można jeździć a gdzie nie i powinna to być akcja na cała Polskę bo tak jak i Wy kocham naturę i niechce aby zginęła pod kołami motocyklistów. Jednak i apeluje do was abyście nie oceniali nas z góry jako bandytów . Jako motocykliści też powinniśmy zacząć zwalczać chamstwo i debilizm ponieważ łatwo jest sobie zepsuć opinie a trudno potem ją odbudować , tak więc może zamiast wzajemnie się licytować kto jest zły a kto nie zaczynimy współpracować razem działać w wspólnie rozumianym interesie. pzdr :oki:

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2006-06-22, 15:38   

Motocyklista napisał/a:

Jestem motocyklistą i nieraz jeżdże po lesie/puszczy/łące.....

Jak czytam to co napisaliscie to aż robi mi sie niedobrze..... :roll:

Przeskadza wam to ze ktos przejedzie po lesie który z resztą nie jest tylko wasz (przeważnie).
Nie chodzi tu o to czyj to jest las i co podoba się nam czy wam. Poprostu jeżdżenie po szlakach w lasach jest zakazene prawnie w Polsce, a ty otwarcie przyznajesz się do łamania tego prawa. Natomiast chodzenie po szlakach z lornetką jest jak najbardziej dozwolone i szkodzi przyrodzie nieco mniej niż jazda motocyklem.

browsehappy.pl

Motocyklista 

Wysłany: 2006-06-22, 15:51   

'Szef' - powiedz mi ze ty nie lamiesz przepisów :roll: - nie uwierze......

łamiesz i to napewno bardzo czesto chociażby przejeżdżając autem przez zakaz ruchu lub przechodząc na pasach na czerwonym swietle...

Odpowiedz do tematu