Tymczasem w poniedziałek urząd miejski ogłosił poszukiwania kandydatów na nowego dyrektora ogrodu. Następca Antoniego Gucwińskiego musi mieć wyższe wykształcenie, najlepiej zootechniczne, biologiczne lub weterynaryjne. Powinien znać język angielski i mieć kilkuletnie doświadczenie zawodowe. Na kandydatów urzędnicy czekają do 7 listopada.
może ktoś z forum wystartuje.............
jestem pewien ze znalazło by się tu sporo osób odpowiadających tym kryteriom.
No, ja mam nawet całą biologię i 2/5 zootechniki. A tak serio to Andrzej Kruszewicz byłby chyba dobry. Jest bardzo medialny, dobry organizator, miał staże w zachodnich placówkach, jest uznanym na świecie profesjonalistą i ma doświdaczenie w pracy w zoo.
Z powodu małej ilości chętnych (w sumie 3- 4 osoby) jutrzejsza "wycieczka" do ZOO, o której pisałem wyżej, nie odbędzie się. Tak pisze tylko, jeżeli ktoś się wybierał i nic nie mówił... ale chyba takowych nie było
_________________ "Na oścież ramiona otworzył do lotu, choć serce wypełniał mu strach..."
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Swoją drogą, to byłem kiedyś z zoo na Oliwie, gdzie lwy miały wspaniałe wybiegi - klatki wilkości pokojów w bloku, a foki pływały w wodzie do złudzenia przypominającej extragęstą szczawiową.
Swoją drogą, to byłem kiedyś z zoo na Oliwie, gdzie lwy miały wspaniałe wybiegi - klatki wilkości pokojów w bloku, a foki pływały w wodzie do złudzenia przypominającej extragęstą szczawiową.
lwów już dawno nie ma w trójmiejskim zoo, owszem tygrysy i wilki mają małe klatki ale w zoo coraz więcej jest nowoczesnych wybiegów więc one w końcu otrzymaja nowe... jak narazie to została wybudowana zupełnie nowa i ogromna małpiarnia która napewno pochłonęła ogromne pieniądze... dla zwierząt opytnych wprowadzono wybiegi fosowe... dużo jest jeszcze do zrobienia ale widać że zoo ma chęci na poprawe warunków życia zwierząt i to robi, powoli ale takie są nasze realia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum