FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Fundusze lokalne
Autor Wiadomość
Srokacz 

Wysłany: 2003-11-10, 18:37   

T? wycinke u mnie nie robi gmina tylko osoba prywatna.Facet mówi że ma w stawku za mały poziom wody i chce go spiętrzyć,bo mu podobno sroki i inne ptaki kradn? ryby.Ponadto ludzie chc? tam mieć działki na sprzedaż , dlatego robi? tam droge.Tutaj uwidacznia się że dla ludzi podmokłe tereny nie s? żadnym problemem,goć mówi"to nic że tutaj s? tereny podmokłe ,dzisiaj s? takie rozwi?zania że i tak tutaj można budować domy".Szkoda jak one zanikn?,nie interesowałem się za bardzo ptactwem wodnym ale widziałem tam chyba Bekasa kszyka.

ugigi.jpg
Plik ściągnięto 297 raz(y) 16.59 KB

Srokacz 

Wysłany: 2003-11-10, 20:48   

sorki :D ,jest specjalny temat o użytkach ekologicznych a ja poruszam tutaj takie w?tki

Bocian 

Wysłany: 2003-11-11, 10:21   

Zapytać w urzędzie gminy czy facio ma pozwolenie na cięcie drzew. Jesli nie ma to mozna zrobić z tego niezł? imprezę.

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2003-11-11, 17:51   

Dokładnie, nawet jkby mu na balkonie drzewo wyrosło to musiałby starać sie o pozwolenie jego wycięcia.

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Srokacz 

Wysłany: 2003-11-11, 22:56   

Dzięki,za sugestie,no to jutro ide w tej sprawie,facet jeszcze może dostać kare za te drzewa które już wyci?ł.

Srokacz 

Wysłany: 2004-01-19, 00:09   

mender napisał/a:
Pisalem wczesniej o dofinansowaniu budek dla pojdzki. Wlasnie dzis dostalem odpowiedz dotyczaca dofinasowania zakupu 30 koszy wilkinowych dla uszatki. POZYTYW!!! :mrgreen: Kosze beda sfinansowane z Urzedu Gminy. Jest to im troche tez na reke, bo maja oni pod swoja opieka ludzi bardzo biednych, ktorzy czesto zajmuja sie wikliniarstwem. Upiekli wiec 2 pieczenie na jednym ogniu. JA dostane kosze a biedni wikliniarze dostana kase :lol: I oto jest przyklad (niestety nieliczny) jak mozna pieknie wspolpracowac z naszymi urzedasami. NA prawde polecam!!! Idzcie do Drzedu Gminy!!!

Jakby mógł to napisz ile kosztuj? takie kosze ???
Złożyłe wniosek jako osoba prywatna czy jak członek towarzystwa albo przedstawiciel ???

Jestem zainteresowany takimi koszami,kupił bym sobie kilka
Ostatnio powiesiłem kosz dla uszatki w sadzie gdzie robiłem zdjęcie tej sowy( w albumie tego forum jest ta fotka).Brałem to co miałem,z koszyka babci fasole wysypałem i uchwyty powyrwałem, tym sposobem gniazdo otrzymałem ,jeszcze trochę chrustu dodałem,no i w sadzie owocowym zainstalowałem,bez drabiny się wspinałem,ale rade sobie dałem,potem dumny do domu wracałem,już o 1 marca mylałem,i sobie jak uszatka huczałem,potem gile widziałem więc też do nich zagwidzałem.

Srokacz 

Wysłany: 2004-01-19, 00:47   

Jutro zobacze jeszcze co da się zrobić ze skrzynki drewnianej.Wydaje mi się że mogło by się nadawać,należy przepleć gałęzie pomiędzy szczelinami ,żeby skrzynka stała się okr?gła,nasypać do rodka chrustu i powinno być.Może jutro co takiego zawinie gdzie w polach.

A może w ramch TP"Wilga" będziemy robić takie skrzynki z drewna.

mender 

Wysłany: 2004-01-20, 11:19   

Kosze mozna dostac w granicach 15-30 zl. Zalezy gdzie i jak duzo. Osobscie nie musialem szukac wikliniarza. Po zlozeniu wniosku (jako osoba prywatna) nie robilem juz nic... no moze mala rozmowa z wujtem za kulisami :lol: Wszystko zalezy od tego jaki czlowiek siedzi za biurkiem. Jezeli posiada troche rozumu, to bedzie wiedzial o co chodzi i pomoze. Niestety ciezko dzis o takich. W innych wypadkach licza sie tylko znajomosci. Ale nie poddawaj sie, Srokaczu! Trzeba wierzyc, ze sie uda!
ps.Moje 30 koszy juz wisi i czeka na sowy :mrgreen:

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-01-20, 11:34   

Cytat:
Osobscie nie musialem szukac wikliniarza

ale ja przypuszczam, że w TP Wilga jest sekcja wikliniarska :wink:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Srokacz 

Wysłany: 2004-01-25, 21:31   

Ok,dzięki za cenne informacje