FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Fundusze lokalne
Autor Wiadomość
Marfu 

Wysłany: 2003-11-02, 10:38   

Na pewno warto. Tarnina, glog, dzika roza - takie zarosla sa na pewno bardzo cenne dla motyli dziennych. Pewnie lataja tam pazie zeglarze, rozne ogonczyki.. Smialo mozesz zaczac sie starac.

Mirek 

Wysłany: 2003-11-04, 16:18   

Ze wszystkiego co jest cenne przyrodniczo można "zrobic użytek ekologiczny". Jedak najwazniejsze to zacz?ć dr?żyć temat. Zamów sobie folderek na stronie TP "Bocian" o użytkach ekologicznych, tam pisze jak sie to załatwia w praktyce!

mender 

Wysłany: 2003-11-06, 14:32   

Pisalem wczesniej o dofinansowaniu budek dla pojdzki. Wlasnie dzis dostalem odpowiedz dotyczaca dofinasowania zakupu 30 koszy wilkinowych dla uszatki. POZYTYW!!! :mrgreen: Kosze beda sfinansowane z Urzedu Gminy. Jest to im troche tez na reke, bo maja oni pod swoja opieka ludzi bardzo biednych, ktorzy czesto zajmuja sie wikliniarstwem. Upiekli wiec 2 pieczenie na jednym ogniu. JA dostane kosze a biedni wikliniarze dostana kase :lol: I oto jest przyklad (niestety nieliczny) jak mozna pieknie wspolpracowac z naszymi urzedasami. NA prawde polecam!!! Idzcie do Drzedu Gminy!!!

Hubert 
moderator
Szef

Wysłany: 2003-11-06, 20:20   

Jakby to uj?ć, ja raczej bym nie mógł pujć, bo chyba by nie dali dofinansowań na budki lęgowe 14 latkowi...

Kruk odrzecze: Nigdy więcej!!

Strona przyrodnicza "Dziewięćsił"
browsehappy.pl

Srokacz 

Wysłany: 2003-11-06, 22:17   

Wkurzony jestem,ostatnio w jednym miejscu cennym przrodniczo gdzie rosn? stare wierzby , topole , i wiele młodych gęstych lasków,a co chyba najcenniejsze s? tam tereny podmokłe widzialem koparke , dzisiaj wieczorem poszedlem tam , patrze a tam strasznie rozkopana ziemia ,dużo betonków takich do robienia mostków,wycięte kilka wierzb - 2,3 dobrze że nie więcej,jest tam jeszcze w zasadzie wszystko co było ale za pare dni może być gorzej,ide jutro do gminy do działu ochrony rodowiska w tej sprawie ( tylko że tam podobno ochrona rodowiska ,polega na zbieraniu zdechłych i potr?concyh kotów,tak mi wujek powiedział),albo do wojewódzkiego konserwatora przyrody,podobno tam planuj? jak? droge ł?cz?c? Mogielnice z Racławówk?.

Srokacz 

Wysłany: 2003-11-06, 22:20   

Myle nawet o tym terenie pod k?tem użytku ekologicznego ( to s? inne tereny niż te zarola tarninowe które wczeniej opisywałem )

Mirek 

Wysłany: 2003-11-07, 17:17   

Do Huberta - owszem, jeli uważasz, że Ciebie w urzedzie zignoruj?, to namów nauczyciela ze szkoły, albo porozmawiaj z jakim znajomym radnym. Nie bój się. Chcesz podj?ć sie słusznej sprawy, a pare zł na takie cele napewno w gminie sie znajdzie!

Srokacz 

Wysłany: 2003-11-07, 18:24   

Czy mógłbym wysłać zeskanowany forlmularz członkowski TP"Bocian" przez email bo zależy mi na czasie(chce się ubiegać o fundusz jako członek TP " Bocian " , jutro też wpłacił bym składke na wasze konto,za kilka dni wyslal bym do was orginalny formularz,ale dajecie chyba jak? legitymacje czy co takiego ????

Bocian 

Wysłany: 2003-11-08, 10:43   

Z tymi peanami na czeć Urzędów Gminnych to bym nie przesadzał. Kilka razy próbowałem zdobywać kasę na różne przyrodnicze rzeczy i na pamięć znam star? jak wiat formułkę Urz?d popiera działania takie a takie jednak z powodu braku rodków jest zmuszony odpowiedzieć negatywnie. Często w takich przypadkach wiem nieoficjalnie że przeznaczenie jakich pieniędzy na ochronę przyrody spowodowało by nie upieczenie w lipcu kiełbasek przez zarz?d, może nie wypłacanie kilku innych rzeczy które oczywicie s? najważniejsze pod słońcem itd. Nie oznacza to że nie należy się starać o fundusze w gminach wręcz przeciwnie kołatanie do drzwi urzędników czasem wręcz nieoczekiwanie jak w przypadku mendera może zaowocować przeforsowaniem czego co w przyszłoci może być fajnym projektem.

mender 

Wysłany: 2003-11-08, 16:30   

Bocianie! Co masz na mysli piszac: "...kołatanie do drzwi urzędników czasem wręcz nieoczekiwanie jak w przypadku mendera może zaowocować przeforsowaniem czego co w przyszłoci może być fajnym projektem."?

Bocian 

Wysłany: 2003-11-10, 09:02   

To że wktórym z poprzednich postów wyczytałem że włanie udało Ci sie zdobyć od Gminy pieni?dze na koszyki dla uszatek to jest dokładnie taka sytuacja. Czy spodziewałe się że otrzymasz te pieni?dze?

Bocian 

Wysłany: 2003-11-10, 09:03   

To że w którym z poprzednich postów wyczytałem że włanie udało Ci sie zdobyć od Gminy pieni?dze na koszyki dla uszatek to jest dokładnie taka sytuacja. Czy spodziewałe się że otrzymasz te pieni?dze?

mender 

Wysłany: 2003-11-10, 09:43   

Nie potrafie zrozumiec o co chodzi z tym "przeforsowaniem", ale odpowiem na pytanie. Nie spodziewalem sie dofinansowania, bo po urzedasach mozna sie wszystkiego spodziewac. Skladam podanie i czekam. Jak dostane pozytywa- super, jak negatywa - szukam innej drogi :lol:

Bocian 

Wysłany: 2003-11-10, 09:50   

drogi kolego zdobywanie funduszy na ochrone przyrody przypmiona forsowanie i ja to tak umownie nazywam. Dlatego tak, że większoć prób jest nie skuteczna i przypomina zdobywanie doskonale umocnionej fortyfikacji czyli takie włanie forsowanie- przenonia taka.

mender 

Wysłany: 2003-11-10, 15:18   

Dziekuje za wyjasnienie. Wnioskuje, ze moge czuc sie jak rycerz! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu