Problem finansowy był, jest... i będzie.
Chodzi o to, co dany minister robi ze swoimi uprawnieniami - czy przymyka oko na pewne sprawy (czasem za koperte), czy twardo broni swojego stanowiska, a jego interesem jest ochrona przypody (a raczej tego, co zostało). Dla mnie wzorem jest tutaj osoba byłego dyrektora Tatrzańskiego PN - p. Byrcyna. A że skończył jak skończył - trudno, ale pokazał przynajmniej ze sa jeszcze ludzie, którzy ponad swój interes kład? na zachowanie zasobów naturalnych.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
taa... też postrzegam to raczej jako chwyt reklamowy typu "wybieramy fachowców" a zanim zd?ży cokolwiek "popsuć" (w rozumieniu partyjnych interesów) i tak będ? nowe wybory
Mam nadzieję, że ten cały rz?d i parlament szybko spotka los.... dropia w Polsce.
A program reintrodukcji........... już wolę (w tym kontekcie ) los tura definitywnie raz na zawsze (nawet z tablic? upamiętniaj?cę ostatniego osobnika)
Mam nadzieję, że ten cały rz?d i parlament szybko spotka los.... dropia w Polsce.
A program reintrodukcji........... już wolę (w tym kontekcie ) los tura definitywnie raz na zawsze (nawet z tablic? upamiętniaj?cę ostatniego osobnika)
Ja rz?d Belki uważam włanie za reintrodukcję proporcjonalnie równie kosztown? (dla nas) jak dropia w Niemczech. Dodam, że reintrodukcja jest prowadzona nie z pobudek zwi?zanych z ochron? rodowiska - ot, po prostu Łowczy Aleksander chce mieć gdzie dropie strzelać
Tylko żeby zacz?ł strzelać do wróbli na pocz?tku. A tak swoj? droga to aż dziwne że Symonides miala poparcie geriawitów czyli LOP-u chociaz po ich ostatnich ogłoszeniach o ratowaniu kasztanowców mikroiniekcjami kiedy cały naukowy wiat mówi że to bzdura to nicmnie już chyba nie zdziwi Zwłaszcza kiedy zastępc? Wróbla jest jego kochanka (znaja się od 20 lat)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum