Wysłany: 2003-12-12, 09:54 Ciekawosta zwiazana z Parkami Krajobrazowymi
Wczoraj sie dowiedzialem, ze po kontroli NIK powstal nastrepujacy zarzut dotyczacy funkcjonowania parkow krajobrazowych na Mazowszu. Otoz istnialy sobie dwa parki: Gostyninsko-Wloclawski i Brudzenski. Oba obok siebie, z tym ze GWPK czesciowo w woj. kujawsko-pomorskim. Z tamtrego wojewodztwa byly tez pieniadze na jego utrzymanie.
Oba parki mialy jedna dyrekcje. I tu zarzut NIK - nie moze park, ktory lezy w calosci w woj. mazowieckim byc finansowany z pieniedzy z woj. kujawsko-pomorskiego... Zatem zaistniala potrzeba drobnej reorganizacji. Nie mam pod reka powierzchni BPK, ale jest on malutki. Oczywiscie bez sensu byloby, aby mial odrebna dyrekcje, zatem przylaczono go do najblizszego mazowieckiego... nomen-omen Mazowieckiego... Zatem od dyrekcji bedzie do Parku 200 km.
Niezle, nie?
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Jak jeszcze dorzuca na barki Zarzadu Dyrekcji MPK, Park Krajobrazowy "Doliny ?rodkowej Wisły" i w przyszłosci PK "Bitwy warszawskiej 1920r" To chłopaki beda musieli zakupic samolot, zeby skontrolowac teren
Spokojnie spokojnie....
to ze park przeszedł pod inny zarzad nic nie zmienia i nikt samolotu kupowac nie bedzie!!!!!! w swiętokrzyskim jest jeden wspolny zarzad a na terenie parków sa ludzie którzy maja nad nim pieczę a do dyrekcji przesyłaj? pisma.
W tym przypadku tez tak będzie i jak do tej pory tym parkiem zajmował się jedne człowiek - teraz tylko będzie mu płacił inny wojewoda chlopak jak pracował tak i pracowac bedzie
gdzie ci ludzie w tych parkach a tym bardziej majacy piecze nad parkiem to za cholere nie wiem, ale faktem jest ze jednym pismem mozna zalatwic sprawe w 8 swiętokrzyskich parkach na raz - i to faktycznie ulatwia mocno zycie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum