bo po co się męczyć i łazić po krzakach, przy drodze łatwiej się wiesza i ewentualnie czyci o ile cokolwiek w nich zamieszka i o ile do następnego sezonu będ? wisiały.
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
Witam!
mam pytanie o stopień zasiedlania budek lęgowych przez puszczyki? czy znacie przypadki gnieżdżenia się tych sów w budkach a jak tak to w jakich srodowiskach???
pozdrawiam
Wiem, że nasz Kolega z Garwolina - Grzegorz K. powiesił u siebie na działce budę dla puszyka i legn? mu się w niej chyba już ze 3 lata. Powiesił opodal drug? i mówił ostatnio, że chyba też będzie zasiedlona! Mam nadzieję, że nie pomieszałem faktów. Jak Grzesiek przyjedzie na sobotni? sesję w Siedlcach, to wypytam go o szczegóły!
Michał, pogadaj z Jakubem Gryzem, bada aktualnie puszczyki w okolicy Warszawy, w miecie i w LZD Rogów gdzie od niedawna wisi chyba juz 19 bud dla nich. Jakub zbierał z Polski informacje o zajmowaniu budek, w dwóch na trzy przypadki w budkach wieszanych w lasach zajetoć wynosiła 50 %!
W tym roku mam nadzieję na lęg puszczyka w jednym z warszawskich parków, 22 lutego puszczyk wyskoczył mi z budki, w rodku sporo wypluwek i piór ofiar, zobaczymy co bedzie dalej.
PS. Jakub jest zarejestrowany na forum jako Jakub Gryz
Dwa zdjęcia (innych typów budek niż D) dedykuję Adamowi Tarłowskiemu.
Te mniejsze s? jak najbardziej zajmowane i ciesz? się popularnoci?
Zdjęcia z 5 marca 2005.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum