Dzisiejsza akcja nie zakończyła sie niestety sukcesem, aczkolwiek niewiele brakowało. Najpierw z Diafor?, Kejbiim i Ol? próbowalimy bez sukcesu wywabic mandarynkę na brzeg, gdzie zainstalowalismy pętelkę z żyłki, niestety nie miała zamiaru wyjć w tym miejscu na brzeg. PóĽniej juz bez KB pływalimy łodzi? Stwora z Przemkiem Paskiem, dokonałem nawet brawurowego desantu z sieci? na brzeg na którym schroniła się poszukiwana kaczka, ale uciekła mi niemal miedzy nogami. Zaraz potem dowiedzielimy sie, że mandarynka jest kaczk? nurkuj?c? (co można było łatwo sprawdzić w literaturze) i że potrafi pływać w półzanurzeniu (wystaje wtedy nad wodę o połowę mniej, niż zwykle). Tak więc udało sie nam jedynie napędzić jej stracha . Póki co jest z ni? nieĽle, ale zimy zapewne tam nie przetrwa, bez dokarmiania jak w Łazienkach i z opcj? pożarcia na lodzie przez jakiego psa. Musi sie więc za ni? zabrać jaki dowiadczony łapacz i schwytać j? najprawdopodobniej na żyłkę.
ale ja sie umiałam po pachy , bardzo ciekawe jest to kacze "zanurzenie" prawie jak łódĽ podwodna ledwo j? widać wtedy nie widziałam kiedykolwiek takiej kaczki teraz kaczka sie nas boi i nie mam pojęcia czy da się j? złapać
_________________ N I E M A S P R A W I E D L I W O Ś C I
J E S T E M T Y L K O J A
ŚMIERĆ
Mylę, że tu nawet łapacz nie pomoże. Jedyna droga taka aby kaczka osłabła, ale na razie się na to nie zanosi i swietnie daje sobie radę, więc póki co może jej nie męćzyć...
Mandarynka wyniosła się chyba z portu, mam nadzieję że nie dostała zawału , w każdym razie od niedzieli jej nie widziano. Może przeniosła sie na kanał biegn?cy w stronę Agrykoli - jeli tak to mogłaby przebić się do Łazienek. W każdym razie nie wiem czy nasza akcja jej pomogła czy zaszkodziła ...
Poza tym w porcie poziom wody obniżył się jeszcze bardziej, wskutek czego spod wody wyłaż? różne ciekawe rzeczy, np widać kasę pancern? wrzucon? tam jeszcze w PRL-u przez kasiarzy i star? łódkę, która przewituje spod wody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum