Hej hej
21 maja będ? Warsztaty Biologii Ewolucyjnej, tym razem powięcone zastosowaniu matematyki w badaniach ewolucyjnych i ekologicznych. Częć z Was była pewnie na poprzednich-poprzednich WBE powięconych ptakom (z Ianem Newtonem), ale te zapowiadaj? się także bardzo ciekawie.
http://www.eko.uj.edu.pl/wbe/asp/program.asp
Tym razem ptakom powięcono tylko poster, na dodatek doć drastyczny:
"Gniazdo jako ochrona termiczna mazurków (Passer montanus) podczas noclegu zim?: wstępne wyniki eksperymentu symulacyjnego z wykorzystaniem grzałki termostatycznej."
ale i tak mylę że będzie ogólnorozwojowo ciekawie
Kto planuje się wybrać?
[ Dodano: 2005-05-14, 14:18 ]
Aha, oczywicie Warszawa, multipleks czyli Wydział Biologii, Miecznikowa 1
Sure Można sobie wybrać, na jakich referatach się chce być. Mnie np. rednio kręci ten o genetyce, ale chyba będę na wszystkim oprócz pierwszego (niestety), bo mam kolokwium z ekologii.
Aha. I z tego, co pamiętam, to chyba referaty s? po angielsku. Ale mówi? je Polacy i bardzo prostym (czasem aż za) językiem.
Uuu, ale numer, narobiłam szumu, a teraz się wycofuję Mnie nie bedzie, bo w ostatniej chwili ogłosili termin zajęc z botaniki stosowanej -- oczywicie najbliższy weekend. Będę dymać po Ogrodzie Botanicznym w Powsinie, ale mi żal tych Warsztatów Bawcie się dobrze, ktokolwiek pójdzie
Zgadzam sie w kazdym razie jedna z najpiekniejszych, a na pewno - unikatowa pod wzgledem krajobrazu... a na rowerek to juz w ogole miodzio (i nietoperze podobno fajne tam maja )
na nietoperzach zupelnie sie nie znam, ale wydzialam parę razy jak nad głow? latały. Mi suwalszczyzna również się podoba, ale czasami żaluję, że nie mieszkam w wiekszych miastach, gdzie jest wiekszy dostep do info, kultury itd. czasami tego mi brak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum