Uwaga - ważna wiadomoć na przyszły rok!!! Informuję, że na następnych obchodach Dnia Ziemi Bocianowcy (zwłaszcza Ci najwyższego szczebla) nie będ? dopuszczani do konkursów przy stoisku OTOP. Decyzjata umotywowana zostaje faktem, że w tym roku dwóch Przedstawicieli TP"B" zgarnęło 50% nagród w konkursie, co może spowodować przewiadczenie, że OTOP faworyzuje Bociana.
PS. A nawiasem mówi?c, to gratulacje dla Corvusa i Kejbiego!!!
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
Ok, Tony, ok Ale ja pytałem tam uczciwie, czy to uchodzi bym te ptaszki zgadywał. A swoja drog? - od kiedy to ja jestem "bocianowcem najwyższego szczebla"
[ Dodano: 2005-04-25, 11:17 ]
PS. Fajna ta ksi?żka "Jadalne dzikie jagody i roliny" & dzjenx
PS.II. W przyszłym roku przyjdę wiec z legitymacj? OTOPu, składki płacę od lat
Uwaga - ważna wiadomoć na przyszły rok!!! Informuję, że na następnych obchodach Dnia Ziemi Bocianowcy (zwłaszcza Ci najwyższego szczebla) nie będ? dopuszczani do konkursów przy stoisku OTOP. Decyzjata umotywowana zostaje faktem, że w tym roku dwóch Przedstawicieli TP"B" zgarnęło 50% nagród w konkursie, co może spowodować przewiadczenie, że OTOP faworyzuje Bociana.
to będzie dyskryminacja na tle przynależnoci organizacyjnej..
a ja wygrałem "pierwsz? nagrodę".......pięknie wydan? przez Multico ksi?żkę pt. "Wielka Encyklopedia Ptaków"........
bardzo dziękuję..
po wygranej u Was w tamtym roku "Wielkiej Encyklopedi Ryb", ta pozycja wzbogaciła zbiór moich "Wielkich Encyklopedii"
No tak, z tym najwyższym szczeblem to może lekka przesada ( ), ale najwidoczniej uznałem, że kto o tak silnej pozycji na Forum musi mieć adekwantne stanowisko w Bocianie, co oczywicie prawd? być nie musi.
Mam nadzieję, że nie obraziłe się za ten "najwyższy stopień"?
_________________ Najbliższe spotkanie Warszawskiej Grupy Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków odbędzie się 21 stycznia.
----------------------------------------------------
Zgadzam sie z Tristanem
I juz po imprezie, nawet aktualnosc napisana i pozostałosci po stoisku uprz?tniete.
Wielkie dzięki dla wszystkich którzy pomogli w tym przedsiewzięciu!
W uzupełnieniu aktualnoci:
- w dalszym ci?gu nie mozemy doliczyc sie ile osób brało udział w obsłudze naszego stanowiska, a chyba padł rekord...
- dzieki akcji "Drzewko za makulaturę" cała roczna produkcja makulatury z biura TP Bocian została zamieniona na 8 drzewek, które zostan? posadzone w okolicy Winiewa pod Siedlcami.
Niektóre wnioski: nigdy więcej noclegu w parku... Brak ciszy i spokoju dla lenych ludzi jest niedozaakceptowania, ponadto nocne negocjacje w sprawie przyspieszenia wodowania wyspy były wkurzaj?ce
A w poniedziałek okazało sie ze w nocy z niedzieli na poniedzialek ktos pływał sobie wysp? po całym stawie odpychaj?c sie od dna jedn? z naszych żerdzi, wyspa jednak nienaruszona.
Teraz trzeba szybko znaleĽc dla niej lokalizacje, aby jeszcze w tym sezonie rybitwy miały z niej pożytek, jakies propozycje??
Ja proponuję zatoczkę obok zapory w Dębe. Od strony zalewu, na południowym brzegu jest mała zatoczka. Dobrze widoczna z okien budynków zapory oraz budunku stacji hydrologicznej. Nie twierdzę że będ? jej pilnować, ale jak by się co niepokoj?cego działo to może zawiadomi?.
Drugie miejsce jest na Wile przy miejscowoci Nadbrzeż k/Karczewa.
Sporo tam miejsc na postawienie platformy.
Zatoczka na zalewie, można rozważyc, jednak głównie myle o stawach hodowlanych, miejsce sprawdzone w dolinie górnej Wisły. Rzeka odpada - zbyt duze wahania poziomu wody w polaczeniu z pr?dem i brakiem opieki - wyspy bedziemy szukac we Włocławku...
A co do przyszłego wodowania to pozostaje sprawa zasponsorowania transportu lub znalezienia jakiegos znajomego z lawet? aby po najmniejszym koszcie przewieĽć wyspe.
Może Stawy Raszyńskie Tam w lecie obserwowałem rybitwy rzeczne, a nie ma tam dla nich warunków do lęgów.
Pomysł dobry lecz wymaga licznych uzgodnień, Zarz?d stawów i WKP, podejmiesz się?
Hm, chyba bede dzis u WKP i wysonduje sprawe, raczej nie powinno byc problemów, zadzwoń do zarz?dców stawu.
Lokalizacja dobra bo blisko do Brwinowa gdzie wyspa spoczywa, a i obserwoatorów by było dużo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum