dlatego to tylko przypuszczenia a tak myslałem, aby podpowiedzieć, że łap za wędkę Patrząc z bliska w zimnokrwiste oczy dopiero można zajrzeć w głąb rybiej duszy
a co powiecie o tym? Wydalil to niezidentyfikowany aves w Ujsciu Wisły. Jakis nocny marek - poplatal sie w dolnej polce w sieci i polazil chwile (wydeptal piasek) i zostawił jeszcze taki slad żeby nas rozzłościc - bydlak !!.
Jak dla mnei w gre wchodza 3 gat - stynka, szprot i moze sledz. Tak w kolejnosci prawdopodobienstwa. Co myslicie?
najlepiej napisz P/W do szymbz, naoglądał sie rybek w takim stanie i oznaczał z pewnością najwięcej z nas wszystkich i wlasnie w tych okolicach
Jako południowiec-śródlądowiec podałbym jeszcze inny trop:
- słonecznicę (Leucaspius delineatus)
gdybym znalazł te rybki u siebie to nic innego nie przyszłoby mi do głowy... Gatunek częsty w stawach, na których lubią zerowac wodne ptaki ale czy w okolicach ujscia Wisły gdzies wystepuje słonecznica... nie mam pojęcia
bylismy tam z szymbz, ale akuratek zadzwonil mu telefon i nie doszedl na koniec lachy, a ja nie raczylem powachać tego pawia - na 90% zapewne czuć go bylo intensywną mizeria z ogórków - co jednoznacznie przemawialo by za stynka. I tak tez z szymbz obstawiamy.
Mam pytanie o tą rybkę - czy to jest tzw. golden orfa czyli jaź? Rybka którą często tu widuję w "oczkach wodnych" (dziura w ziemi , wyłożona betonem i zalana wodą , czasami roślinki wodne , dodatkowe powietrze , sztuczne kaczki i czaple do ozdoby)
no i czemu ta rybka jest taka gruba? czy to oznacza że mój braciszek (który jest właścicielem oczka) będzie Wujkiem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum