|
PRZYRODA
Forum dyskusyjne PRZYRODA to doskonale miejsce do wymiany informacji, poszerzania wiedzy, rozwiazywania problemow i wszystkiego co tylko zwiazane z przyroda i jej ochrona.
|
Ryby do identyfikacji |
Autor |
Wiadomość |
krzysztof3
|
Wysłany: 2017-05-29, 21:57
|
|
|
Na więcej jak 90% to coś jesiotrowate. Ciężko o inne skojarzenia |
|
|
|
 |
Lagoon
|
Wysłany: 2017-06-06, 19:04
|
|
|
daniello12 napisał/a: | martwy osobnik wygląda na jazgarza, a na dwóch górnych raczej słonecznica. |
Padlinka to zdecydowanie okoń (jazgarz ma inny pokrój ciała i inaczej rozmieszczone płetwy grzbietowe). Maluchów nawet się nie podejmuję.
krzysztof3 napisał/a: | Na więcej jak 90% to coś jesiotrowate. Ciężko o inne skojarzenia |
Jak dla mnie to po prostu akurat takie a nie inne ułożenie ryby, które sugeruje kształt jesiotrowatego. Raczej to jednak nic jesiotrowatego, kształt płetwy ogonowej też raczej sugeruje coś innego. Może (zgadywanka), duży karpiowaty (boleń?) |
|
|
|
 |
krzysztof3
|
Wysłany: 2017-06-09, 23:24
|
|
|
Lagoon Oki mogę się zgodzić , że to ryba z innej rodziny niż jesiotrowate, bo kształt głowy to może być defekt zdjęcia. Tylko potrzebuję jakiegoś argumentu, który wytłumaczy odległość płetwy piersiowej od ogonowej i chodzi o proporcje. Piskorz to nie jest, sum też nie, ani węgorz, więc co to może być? Kształt płetwy ogonowej może być efektem ułożenia ryby, ale niektóre gatunki jesiotrowatych nie mają jej aż tak asymetrycznej. Nie wiem ile gatunków jesiotrowatych w tej chwili żyje w naszych stawach , a nawet w oczkach wodnych. Nie wiem czy ktokolwiek wie. |
|
|
|
 |
saba11
|
Wysłany: 2017-06-11, 09:58
|
|
|
Czy to karaś, czy karp pełnołuski? Wielkość ok. 10cm.
5.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 11 raz(y) 145,31 KB |
|
_________________ Piotr |
|
|
|
 |
Szerszeń
|
Wysłany: 2017-08-14, 19:58
|
|
|
Witam,
Zwykły czy srebrzysty? |
_________________ Idea Koncepcji, fraktal o podstawie fraktala |
|
|
|
 |
Corvus
moderator Paweł Niski

|
Wysłany: 2017-08-15, 20:01
|
|
|
"japonka", srebrzysty. |
_________________ Paweł Niski
bynajmniej nie wody pragnie.... ten, co zanurza sie w bagnie.
 |
|
|
|
 |
Zjak
|
Wysłany: 2018-03-25, 19:55
|
|
|
Proszę o identyfikację tych kolorowych rybek. Zdjęcie zrobione na Węgrzech.
DSC07927p.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 31 raz(y) 99,62 KB |
|
_________________ www.golebie.wombat.fc.pl |
|
|
|
 |
Łukasz1989
|
Wysłany: 2018-03-25, 21:41
|
|
|
Zjak napisał/a: | Proszę o identyfikację tych kolorowych rybek. Zdjęcie zrobione na Węgrzech. |
Według mnie jaź, ale niech wypowiedzą się także inni.
Pozdrawiam. |
_________________ Łukasz |
|
|
|
 |
daniello12
|
Wysłany: 2018-04-04, 17:35
|
|
|
wzdręgi |
|
|
|
 |
Zjak
|
Wysłany: 2018-04-06, 22:31
|
|
|
Zaczyna być ciekawie. Dopowiem, że to była hodowla. |
_________________ www.golebie.wombat.fc.pl |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
I N F O R M A C J A Forum Przyroda wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci maksymalnego komfortu podczas korzystania z naszych usług. Jeśli kontynuujesz przeglądanie naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki, oznacza to, że wyrażasz zgodę na użycie tych plików. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki
© PRZYRODA.org | Noclegi Świerże Górne, Kozienice,
Chinów - wysoki standard,
niskie ceny!
phpBB by
przemo
| |
|
|
 |
|