a jest taki teren na W od Mierzawy, fajne bagienka i na różne pticy też tam można liczyć, a typowe torfowiska to w Tyńcu nad Nida, też b. piękne tereny Jak coś to zapraszam. Mój nr gg na priv wysyłam
_________________ Jędrzejowsko-Włoszczowska Grupa Leśno-Błotna www.tbop.org.pl
To brązowe w wodzie to martwy piżmak, złapany we wnyki a to białe, te niby "trociny"to gotowane ziemniaki, otręby, jakieś zboże-coś co miało zwabić zwierzaki w pobliże wnyków.
Świetnie to nazwałeś
Mam rodzinke kilka kilometrów od słynnej Włoszczowy, polują tam na wszystko co się rusza. Młodzież wali z wiatrówek do wróblaków, starsi stażem łapią wszelkie drapole, głownie nastawieni są na jastrzębie bo gołebie im zjadają. Normalna dzicz!!!! A jak we wsi pojawi się zając (chociaz nigdy tam go nie widziałem bo pewnie wszystko wybili) to pół wsi go goni
Ze już nie wspomne o niszczeniu gniazd i lęgów drapoli.
Młodzież wali z wiatrówek do wróblaków, starsi stażem łapią wszelkie drapole, głownie nastawieni są na jastrzębie bo gołebie im zjadają. Normalna dzicz!!!!
A obojętność policji wcale w tym nie pomaga Fakt, przyjęli zgłoszenie, obiecali powiadomić straż leśną ale posterunkowy powiedział po co niosłem to żelastwo tyle kilometrów(na liczeniach ptaków w dolinach rzek byłem, 5km do posterunku)trzeba było wyrzucić do rzeki Takie realia
Cytat:
Mam rodzinke kilka kilometrów od słynnej Włoszczowy
A gdzie dokładnie ? , bo ja też z tych okolic...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum