Zgłaszałeś to do okręgowego zarządu PZŁ Potrafisz wskazać właścicieli wnyków
Zgłaszać to nie ale mamy (TBOP) zamiar zgłosić to do odp.koła łowieckiego i leśniczegoWiem kto to zakłada tylko że jest taka sprawa ze u mnie okolicach duża część społeczeństwa praktykuje kłusownictwo i po tym jakby się dowiedzieli to by mnie oskalpowali.Wiec chyba wole być anonimowy.
To prawda co pisze Orlik W tamtych rejonach to można i kulkę zarobić od kłusoli,mają jeszcze kupę broni ze starych czasów a tradycje partyzanckie wciąż są żywe,a do tego splatają sie one z chłopskim sposobem pojmowania otaczającego świata- wszystko co żyje -żyje po to aby skończyć w garnku a jeżeli jest to coś niejadalne i nieprzydatne w żaden inny sposób jest szkodnikiem bądź chwastem
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
U mnie każdej zimy zakładali wnyki, i wspólnie z kumplami corocznie, konsekwentnie je niszczyliśmy. Na razie jest spokój, choć na ostatnich liczeniach ptaków pól, w zakrzaczeniach pod Łysakowem udało mi się 3 ściągnąć. A już wkrótce ruszam na liczenia ptaków zimujących w dolinach rzecznych, jak co roku "robię" Mierzawę-rzekę uznaną przez PZW za wodę górską (do końca stycznia nie wolno w niej łowić, gdyż trwa okres ochronny pstrąga potokowego), i pewnie jak co roku będę miał kilku delikwentów z wędkami uciekających na łeb, na szyje(moje zielone ubranko i lornetka na szyi chyba im się ze strażnikami kojarzy). A co do ludzi... w mojej miejscowości wszyscy wiedzą co robię i nikt nie ma jak na razie jakoś ochoty mnie skalpować:P
_________________ Jędrzejowsko-Włoszczowska Grupa Leśno-Błotna www.tbop.org.pl
Wiem gdzie bylem tam pare razy nawet kocioł CO montowalem u jednego faceta te nadmierzawskie łąki wyglądają zachęcająco wiec istnieje zagrozenie ze mogę sie pojawic w tamtej okolicy tym bardziej ze to nie jest daleko jakbys chodzil na obserwacje to zwróć z łaski swojej uwagę na to czy nie ma jakiegoś torfowiska- podmokłej laki
_________________ "Niczyje zdrowie, wolność, ani mienie nie jest bezpieczne kiedy obraduje Parlament" .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum