Wszystko zależy od tego jaki skład rybostanu chciał być mieć, ja osobicie preferuję zarybianie wieloma gatunkami, jeli chodzi o prywatny staw do rekreacyjnego wędkowania. Zarybianie samym karpiem zostawmy stawom hodowlanym.
wszystko zależy od tego jakie wymiary ma staw, czy jest to przydomowe ''oczko''(np20*30m) czy rozległy zbiornik.
Sprecyzuj o jaki staw Ci chodzi, czy s? tam już jakie ryby, jaka jest głębokoć, rednia, maksymalna, na jakim podłożu wykopany, czy jest rolinnoć(podwodna, wynurzona).??
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
Czy można gdzie kupić takie małe osobniki tych ryb???
W internecie na pewno znajdziesz adresy do wielu orodków zarybieniowych. Możesz porównać ich oferty i wybrać dla siebie najlepsz?. WeĽ też pod uwagę odległoć od Twego stawu do danego zakładu handluj?cego "materiałem obsadowym".
O cóż za leniuchy, staw z rybami sobie zrobić do wędkowania, i nawpuszczać rybek To tak jakbym w ogrodzie wybudował ogromniast? woliere i nawpuszczał pełno pieknych ptaszków
_________________ Got to fly, I don't feel no shame
The world is mine!
Nie zarybiaj, zostaw ten staw jako miejsce rozrodu płazów.
Zgadza się, Szczęśliwice w Wa-wie np. są pod wzmożoną opieką wędkarzy zarybiających amurami i innymi takimi i tam juz chyba jednego płazika nie ma, a kiedyś owszem licznie występowały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum