Wysłany: 2005-10-06, 15:51 rola martwego drewna w bioróżnorodnoci grzybów
czeć, czy moglibycie pomóc mi i podpowiedzieć jak? literaturę na papierze lub w internecie dotycz?c? roli martwych drzew w bioróżnorodnoci grzybów; byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów
stosunkowo niedawno ukazała się swietna, bogato ilustrowana pozycja mówi?ca o roli martwych drzew w ekosystemach (nie tylko w odniesieniu do grzybów) pt. "Drugie życie drzewa" wydawnictwa WWF Polska, gor?co polecam
_________________ Tomasz Figarski "P.P.Ps"
"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.
tez polecam ta ksiazke1 niestety trudno ja dostac. pytalam sie w wwfie ale nie mieli egzemplarzy do wypozyczenia. trzeba lbo zamowic w wydawnictwie albo miec kontakt z zaprzyjaznionym naukowcemktory taka ksiazke ma i moze udostepnic
Też poszukuje tej ksiażki jest mi BARDZO potrzebna. Jeśli ktoś wie gdzie ją można kupić/wypożyczyć byłabym bardzo wdzięczna. A swoją droga to dalczego tak ważnej ksiąki nie można normalnie kupić Prosze o szybką odpowiedz!
Pozdrawiam:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum