FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Wiacek
2007-02-19, 20:19
rola martwego drewna w bioróżnorodnoci grzybów
Autor Wiadomość
xgosiax 

Wysłany: 2005-10-06, 15:51   rola martwego drewna w bioróżnorodnoci grzybów

czeć, czy moglibycie pomóc mi i podpowiedzieć jak? literaturę na papierze lub w internecie dotycz?c? roli martwych drzew w bioróżnorodnoci grzybów; byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów :oki:

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2005-10-06, 16:58   

stosunkowo niedawno ukazała się swietna, bogato ilustrowana pozycja mówi?ca o roli martwych drzew w ekosystemach (nie tylko w odniesieniu do grzybów) pt. "Drugie życie drzewa" wydawnictwa WWF Polska, gor?co polecam :!:

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

grzegorzb 

Wysłany: 2005-10-07, 08:22   

autorem jest Jurek Gutowski wraz z zespołem - kniga super - choc bardziej nakierowana na role martwych drzew w życiu owadów. Ale o grzybach tyż jest.

kania ruda 
specjalistka;)

Wysłany: 2006-05-25, 10:35   

tez polecam ta ksiazke1 niestety trudno ja dostac. pytalam sie w wwfie ale nie mieli egzemplarzy do wypozyczenia. trzeba lbo zamowic w wydawnictwie albo miec kontakt z zaprzyjaznionym naukowcemktory taka ksiazke ma i moze udostepnic

Asienka 

Wysłany: 2006-08-15, 13:40   

Też poszukuje tej ksiażki jest mi BARDZO potrzebna. Jeśli ktoś wie gdzie ją można kupić/wypożyczyć byłabym bardzo wdzięczna. A swoją droga to dalczego tak ważnej ksiąki nie można normalnie kupić :sad: Prosze o szybką odpowiedz!
Pozdrawiam:)

Renka 

Wysłany: 2006-08-15, 22:14   

Poszukajcie w tej wyszukiwarce, jest ta ksiązka napewno: http//www.nukat.edu.pl/

Odpowiedz do tematu