FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Naukowcy znaleźli wielkie pole trufli
Autor Wiadomość
Ptyś 

Wysłany: 2007-08-24, 17:40   

Jak tak to nie obraź sie Orlik ale Daleszyce odpadają -za silne tradycje partyzanckie :idea: :> a i te inne tradycje"trójkąta świetokrzyskiego" też :idea: ;-)

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2007-08-24, 17:51   

Cytat:
Za kilogram trufli, uznawanych przez niektórych za silny afrodyzjak, francuskie i włoskie firmy płacą nawet 3.600 euro.
a dalej ...
Cytat:
Jeśli służby leśne przyłapią kogoś na ich zbieraniu, wymierzą mu 500 zł mandatu.

tak czy siak, prosta kalkulacja - nawet jak nam wszystkim w tym temacie powystawiają mandaty i tak bedziemy do przodu wielką kase ;) :D
jedziemy ? :D

ochroną moge zając sie ja - mam kumpli z osiedla ;)

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

green power 
autor 100000 posta

Wysłany: 2007-08-26, 20:22   

to co z rą działką - ja mam jakby co na południowym Mazowszu, moge wziąć na siebie założenie uprawy dębowej i jej dalsze prowadzenie aż do podsadzenia trufli
Alcedo napisał/a:

ochroną moge zając sie ja - mam kumpli z osiedla
kto jak kto, ale na ochronie to ja sie tu znam najlepiej :arrow: takich kumpli z osiedla jak mam ja to nie ma nikt :cool: ;-)

"Poza gospodarczym wyrachowaniem leśnik musi mieć także i szerszy, przyrodniczy punkt widzenia; powinien mieć również na względzie wartość materialnie niewymierną, jaką jest piękno i urok lasu..." W. Koehler, 1961.

Atterdag 
Kserotermanta

Wysłany: 2007-08-26, 21:14   

Ja nie mam już.... wszyscy siedzą :]
...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…

LSz FP

Odpowiedz do tematu