Aby uczynić zadoć politycznej poprawnoci inicjuje w?tek ssaki-zdechlaki. Z pokaĽnej już kolekcji na pocz?tek zwierzę już nieco płaskie z prob? o oznaczenie. Oczywicie wydaje mi się, że wiem co to jest, no ale lepiej spytać fachowców.
a ja widziałem wczoraj nad Bugiem martwego kreta.
i jeli do "zdechlaków" zaliczamy widziane ssaki zabite pod kołami , to widziałem także dwa jeże, wiewiórkę i kunę domow?.
Gdy się wchłonie flaszkę na raz?
Jeli chodzi o mnie to dydaktyka. Jak zobaczę zwierza w lesie typu kuna, tchórz to nie mam najczęciej szans na zrobienie zdjęcia i zauważenie wszystkich cech diagnostycznych. Taki "płaski" nie ucieka. Poza tym jest też to jaki dowód, że dany gatunek bytuje na tym terenie.
Teraz na naszych drogach co raz to jakis rozplaszczony zwierz.
Czeste sa lisy. Po nich ida borsuki. Zajace i kroliki, rzadziej lasice i kuny (choc z kuna mialam przeprawe kilka lat temu, stracilam przez tego drapieznika ok 20 kurczat i dwie rasowe liliputki, wqrwilam sie i zrezygnowalam z hodowli liliputek - bo co, na stolowke dla lisow i kun?). Jeze. Szczury. Bazanty. I koty domowe.
Ostatnio widuje sporo wron - czyzby zrobily sie powolniejsze?
Kretow tutaj nie widzialam wogole - mowia ze nie ma ale w ksiazkach stoi wyraznie ze na wyspach sa krety.
Znowu wjazd do Krosna od północy... trasa nie jest przygotowana na miganie 150 km/h a jednak kierowcy tam tak jeżdz? i jak słyszałem wycigi sobie tam urzadzaj?
a skutki...
potr?cona (na mierć) sarna.... 0% szans na przeżycie
+ptaki
+gady
A i 4 padnięte krety na odcinku kilkuset metrów polnej drogi przypadek czy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum