w ostanim tygodniu na trasie Białystok-Augustów dwa wypadki z udziałem łosi.......efekt: 7 osób rannych( w tym jedna walczy o życie w szpitalu) , dwa łosie martwe, dwie bryki na złom..................
sorry za off........... ku przestrodze.............. uważajcie.
Ostatnio zmieniony przez Corvus 2005-07-10, 22:50, w całości zmieniany 1 raz
Ja przed chwila znalazlam jeza potraconego przez samochod. Poniewaz w tym miejscu jezdza dosc czesto samochody (niewielka uliczka, jednak w okolicy jest sporo domow), przenioslam zwierzaka ze srodka szosy, gdzie lezal, na trawnik. Biedak jeszcze zyl, ale wygladalo na to ze mial powazne obrazenia.
Przy okazji - co w takiej sytuacji mozna/nalezy zrobic? Zawiezc zwierzaka... gdzie? Wezwac kogos? On cierpi, a ja nie potrafie mu pomoc
Przenosilam go nie dotykajac rekoma, wiem ze czesto jeze maja rozne pasozyty, zreszta jak wiele dzikich zwierzat. Niestety jez, co bylo do przewidzenia, przeniosl sie do Krainy Wiecznych Lowow. Zaluje ze nie moglam mu pomoc
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
[ Dodano: 2005-08-15, 22:43 ]
Namor napisał/a:
Co to za zwierzę?
To Ty Namor je pukn?łe
_________________ Tatko od 12 sierpnia, mąż od 7 czerwca
Konstruktywny krytyk
Na granicy regionów LUB, MAZ, PDL.
A wczoraj widzialam na chodniku na ulicy przy Agorze prawie rozlozona myszke, lub innego gryzonia bo juz byl tak rozlozony ze nie mozna bylo stwierdzic gatunku. I bylam w szoku bo lezalo to cos na srodku chodnika, gdzie duzo ludzie lazi, juz pewnie od dlugiego czasu sadzac po stadium rozkladu i nkt tej myszy nie sprzatnal!
To o czym teraz powiem, jest obsrewacj? sprzed może dwóch miesięcy. Jednak s?dzę że warto do tegi wrócić. Między Kocianem a Racotem (woj.wielkopolskie), widzialam przejechanego borsuka. Był to jak na razie jedyny borsuk w moim życiu. Dlatego go zapamiętałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum