Moje zgłoszenie norki miało być tylko informacyjne. Nie miałem na myli ochrony norki tylko jej rodowiska występowania. Nie chcę się wł?czać do dyskusji o szkodliwoci norki, bo takowa się rozwija w innej częci forum, a autorytety z UW, które tam wywołano rzeczywicie mogły by zabrać głos w sprawie i jak ich spotkam to do tego namówię, ale mylę, że magistrant(?) Marcina mnie uprzedzi.
Z ta roznica, ze ja sama jestem zdegenerowana, wcale nie jestem dobra i nie chce mi sie niczego poprawiac
Za norke raz jeszcze przepraszam, widocznie nie wczytalam sie dokladnie.
U mnie za to tez jest jakies stadko kuropatwy. Zajace widuje prawie zawsze jak wychodze na ptaki, chciaz nigdy w wiekszych ilosciach. Ale lotniska przeciez chronic nie bede
W Kronie na Lubatówce widziałem bobry, na lotnisku biegaj? sarenki, w krzakach przy "Lubce" migaj? lisy i kuny (raz widziałem), a w parkach wiewióry Małe gryzonie - szczury, myszki polne, ryjówka była jedna... chyba tyle, a i nietopki też s?.
Jak to sie stało ze tego tematu wczeniej nie widziałem
Więc tak, najbliżej - w przydomowym ogródku:
-kret
-jeż europejski
-mysz polna
-nornik zwyczajny
-borowiec wielki
-nocek rudy
A w obrębie do 300 m wokól mnie występuj? ponadto:
-sarna
-jeleń
-zaj?c
-bóbr
-wiewiórka
-kuna domowa
-lis
-mysz lena
-szczur wędrowny
-nornica ruda
-karlik malutki
-mroczek póĽny
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Podaję oczywicie te, które nie s? zwi?zane z gosp. człowieka (tak to bym musiał wymienić jeszcze tchórzofretkę b?dĽ fretkę - nie wiem po czym ja poznać).
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
W Parku Arkadia s? jeże i kuny.
Jeże s? niepłochliwe. Wczoraj na wieczornum spacerze wystarczyło stan?ć w miejscu a podchodziły pow?chać. Potem odwracały się i maszerowały dalej. Trzy w ci?gu godziny mnie sprawdzały czy nadaję się do jedzenia
Sa też norki jaki gryzoni ale jeszcze nie rozpoznałem co to takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum