Mender - masz ostrzejsze zdjecie - mozesz wykroic samego zwierza z najblizszym otoczeniem. Chodzi o dlugosc wibrysow, czyli tzw. "wasow"... Darniowka to to moim zdaniem nie jest - za duze oczy. Chociaz widzialem raz w zyciu, i to te nizinna. Uszu niestety nie widac - darnioiwka ma malutkie, prawie nie wystajace z futerka. Zatem w gre wchodza norniki. Ale tam wystepuje nie tylko sniezny... A sniezny ma najdlusze wybrysy - ponad 30 mm, dochodzace do 50! I znow uszy - ma je najdluzsze... Zatem jak mozesz zapodac zdjecie w wiekszej rozdzielczosci, bedzie lepiej.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Na razie nie mam czasu na obrobienie zdjęcia, ale może sam opis wystarczy: odcisk 5 palców, wszystkie z przodu, bardzo wyraĽne lady pazurów przy każdym.
?rodowisko? Lekko błotnista cieżynka (taka była gdy co trop odciskało - dzi już sucha) u podnóża solidnego wału p/powodziowego. Po obu stronach wału pola (z ozimink? lub wieżo zaorane) lub nieużytki, kilkaset m do Wisły, z bardzo rzadka rozsiane drzewka (wierzba, topola).
Mam podejrzenie, ale zobaczymy co powiedz? eksperci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum