No to ja mam następne tropy do identyfikacji. Zaszła sprawa, Wisła była jeszcze bardzo wysoka wtedy i nie miałam czasu na Forum. Powiedziałam sobie że załatwię to jak będę przegl?dać wszystkie zaległoci. Długo to trwało jak się okazuje
Wiele do opisywania nie ma. Na zdjęciach jest skala wielkoci, jest rodowisko gdzie fotografowałam tropy. Same tropy pięciopalczaste, chociaż nie wszędzie to widać. Miałam już sugestię co to może być, ale się wstrzymam z jej zdradzaniem. Da się rozpoznać co tam tak intensywnie biegało?
Innego przedmiotu do przedstawienia skali wielkoci w najbliższej okolicy nie znalazłam...
Strzałk? zaznaczony najwyraĽniejszy trop.
Te wielkie to lady moich kaloszków A ta woda to już Wisła.
Wysłany: 2006-04-23, 17:26 Jeleniowaty do rozpoznania
Takiego zwierzaka sfotografowałem jakiś czas temu. Pasł się przy samej drodze. Byłem tam tydzień później i widziałem go w tym samym miejscu. Ktoś mi mówił, że to młody daniel, ale się nie znam kompletnie (a jemu na słowo nie wierzę ) i wolę zapytać się tutaj.
Dzięki!
Nie znam się kompletnie - nie zdziwiłoby mnie, gdyby ktoś powiedział, że to sarna lub jeleń. Trochę bym może nie uwierzył, gdyby powiedział, że to łoś, renifer, mulak lub mundżak - ale jakby przekonująco mówił, to kto wie
A ja mam prośbę o identyfikację czegoś, co niedawno widziałam..
miejsce - jezioro na skraju wsi, brzeg porośnięty dość lichą trzciną, kilka wierzb, a dalej pola.
czas - mniej-więcej zachód słońca...
No i w tym jeziorze wzdłuż brzegu, za pasem trzcin, płynął sobie jakiś ssak..
Na oko gryzoń. Łeb taki trochę kwadratowy jak nutrii czy kapibary Długość ciała, a raczej tego co wystawało znad wody, to około 40-50 cm...
Co to mogło być (mam parę typów, ale nie wiem co..) ?
_________________ Pleiades & zwierzaki
depression mode on
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum