Rufinus: Nawiąże do twojego jeża. Na podstawie tej fotki nie da sie ocenić jaki to gatunek. Nawet na podstawie fotki plamy brzusznej byłoby to mało prawdopodobne z tego względu, że zmienność plamy brzusznej u obu gatunków jest bardzo duża i czasem u obu gatunków plama może mieć podobny kształt oraz barwę. Moja Promotor zajmowała się jeżami i wiem, ze nawet jej sprawiało to duży problem. Najpewniejszy sposób to zbadanie budowy czaszki - do czego oczywiście nie zachęcam w przypadku osobników żywych
skąd ta pewność ? Jeśli nie jet to jakiś zdziczały pies to jest to jenot, ale widać że chory, osłabiony a może i stary. Jeśli zdjęcie PL to nie ma innej opcji.
_________________ "Those were the days of good hunting and good sleeping" Rudyard Kipling
skąd ta pewność ? Jeśli nie jet to jakiś zdziczały pies to jest to jenot, ale widać że chory, osłabiony a może i stary. Jeśli zdjęcie PL to nie ma innej opcji.
hej
to coś widziałem na Wolinie
niestety pyska nie udało mi się sfocić, ale z tego co widziałem to mało mi na burka wyglądała stąd podejrzenie padło na jenota właśnie
wydaje mi się też, że był też głuchy, sierść pewnie wyliniała i mokry, wylazł ze trzcin, zwiał dopiero jak mnie zobaczył
pozdro
Nie będę sie upierał bo wszystko jest możliwe ale moim skromnym zdaniem jest to pies. Trochę miałem już do czynienia z jenotami. Z takiej pozycji nawet jeśli jest chory i wyliniały, powinno być w miarę widać bokobrody. Barwa futra też do jenota nie pasuje chociaż wiadomo, że ssaki są zmienne pod tym względem. Dlatego więcej nic nie napiszę w tym temacie i niech ktoś jeszcze się w tym temacie wypowie podając konkretne charakterystyczne cechy a nie pisząc "mi to wygląda na...".
Wisnia ja nie piłem do ciebie tylko do osób odpowiadających na twój post. Jeśli ktoś nie wie to niech nie pisze Zdjęcie z linku ok dlatego wyłączam się z tematu bo przyznam, że nie mam pojęcia ALE jeśli ktoś chce udowodnić że to JENOT to poprosimy o dobre uzasadnienie. I ja i autor pewnie z chęcią poszerzymy swoją wiedzę Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum