Bardzo proszę Szanowne Grono Specjalistów o oznaczenie tropów na zał?czonych zdjęciach. Odciski znalazłam na terenie nieczynnej żwirowni, nad zbiornikiem wodnym.
Dopiero teraz zoczyłem tropy wstawione przez Adi Mi się widzi, że to jaki mniejszy psiak z doć krótkimi pazurami (duża zmiennoć u psiaków ) Kocurr to nie jest bo opuszki palcowe zbyt podłużne no i pazury zaznaczaj? się tak jakby. Jenot też nie za bardzo - chociażby bo opuszka międzypalcowa zagadkowych trupów za duża a przestrzeń międzyopuszkowa za mała; opuszki plcowe nie s? ustawione "promienicie".. Lisisko też nie - nie chce mi się analizować, dlaczego, ale jak tu patrzę do ksi?żki...
A co do "galopu" to... "ja się nie znam" (biblia podaje, że wszystkie łapy odbijaj? się oddzielnie i tyle)
więc włanie to samo dokładnie mi się od pocz?tku nasuwało, że nie jest to jeden tylko dwa zwierzaki o łacińskiej nazwie Canis lupus familiaris i to by tłumaczyło dziwny układ tropów
Wracajac do tropow prawdopodobnie psich, chcialabym zaznaczyc, ze ten w "skokach" byl pojedynczy. Tzn. nic nie wskazywalo na to, ze byly tam dwa zwierzaki. Wygladal dosc nietypowo, dlatego zrobilam zdjecia. Jak widac nie do konca udane, bo nie nadaja sie do identyfikacji 100% Poprawie sie na przyszlosc. Wszystkim, ktorzy zabrali w tej sprawie glos - bardzo dziekuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum