Jeśli chodzi o antylopy, to ta pierwsza wygląda na bawolca, czyli antylopę krowią (Alcelaphus buselaphus), a ta druga to zapewne kob śniady (Kobus ellipsiprymnus)
Kurcze... Nieporadzę sobie chyba z tym zdechlakiem...To już drugi taki sam w ciągu dwóch tygodni niemal przy tej samej drodze...
Co to może być?? Kuna raczej odpada, zadużo jasnego...
Było wielkości kuny, może troszkę większe. Za każdym razem "pysk był schowany", co uniemożliwiało mi zobaczenie jego kształtu i kolorów, a padlina już śmierdziała
Poradzicie??
_________________ Polowanie nie jest żadnym sportem, to morderstwo z zimną krwią. Jeśli ktoś potrafi pokonać niedźwiedzia w zapasach lub samemu dogonić zająca, wówaczas może sie uważać za prawdziwego sportowca.
Też tak uważam albo Nutria ale bardziej Piżmak poniewaz ma białą sierść na pysku!
_________________ Pozdrawiam Eryk
(Szukajcie mnie w Borach Dolnośląskich)
Między błotami swój żywot prowadzi
Kulig, na długich przeto nogach chodzi.
Nie wdzięcznym, ale głośnym krzyczy głosem
Pokiwając na wsze strony nosem".
Mateusz Cygański
Fotografowałem dziś takiego gryzonia...zdjęcia robione koło mojego domu między Wrocławiem a Strzelinem (Dolny Śląsk). Mam co prawda swój typ, ale wolę się upewnić
Zwierzak miał ok. 5-6 cm.
W załączeniu 5 fotek co by łatwiej było zwierzaka obejrzeć
gryzoń01.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 126.16 KB
gryzon02.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 143.54 KB
gryzon03.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 142.83 KB
gryzon04.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 148.2 KB
gryzon05.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 148.92 KB
_________________ Z ornitologicznego punktu widzenia:
Chodzenie po bagnach "wciąga" ;]
Z paleontologicznego punktu widzenia:
Brak dowodów istnienia nie jest jeszcze dowodem nieistnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum