Co do moich fotek . Akurat te nory znajdują się na brzegu lasu , inne wykopane są w środku lasu i rzeczywiście wokół pełno piór od ptaków . Spróbuje w weekend popstrykać je i dać tutaj .
Pozdrawiam
Tryl7
Chcialem zapytac o slad, ktory znalazlem podczas wakacyjnego spaceru. Zwrocil moja uwage, z powodu dosc znaczych rozmiarow. Bylo to na Mazurach w okolicach Szczytna. Zamieszczam dwie fotki i jedna dodatkowa (ehh szkoda, ze nie mialem lepszego aparatu:)) wychodze, z za krzakow patrze, a tu w odleglosci ok 80m stoi sobie taki oto odyniec. Nie widzialem, czy obok nie ma stada (pozniej okazalo sie, ze byl sam) dlatego nie podchodzilem blisko, a wrazen i tak mialem az nadto
Dziczy ślad nie jest to napewno. Na tyle niewyraźny ze ja nie podejmuje sie jakiejs sugesti. Nie wiem na ile znasz sie na dzikach i nie podważam ze widziałeś odyńca, ale równie dobrze mogła to byc samura - stara locha, juz niepłodna - takie "szwedają" sie samotnie.
Dość duże rozmiary tzn?? Wydaje mi sie że może to byc ślad wilka. Zwróć uwagę że koncówk środkowych palcow i początki bocznych tworzą linię prostą . Zdjecie rzeczywiscie niezbyt wyrazne ale wg mnie moze to byc wilk zwllaszcza ze na Mazurach jest ich stosunkowo duzo...
_________________ A potrąciła Was kiedyś łania podczas polowania??
Dość duże rozmiary tzn?? Wydaje mi sie że może to byc ślad wilka. Zwróć uwagę że koncówk środkowych palcow i początki bocznych tworzą linię prostą . Zdjecie rzeczywiscie niezbyt wyrazne ale wg mnie moze to byc wilk zwllaszcza ze na Mazurach jest ich stosunkowo duzo...
Absolutnie nie. Wilk odpada. Zbyt podłużne. Wilk ma bardziej zwarty ślad, kolisty w obrysie.
Mam wątpliwość, a w zasadzie potrzebuję tylko się upewnić. Raz jestem przekonany, że to daniele, raz, że absolutnie jelenie. No różnica zasadnicza, ale Wy pewnie delikatnie się uśmiechniecie (albo uśmiejecie) i bez problemu napiszecie co to za zwierzaki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum