No niestety o skali zapomniałam bo obserwowałam pustułka walcz?cego z wiatrem a lady to tak k?tem oka zauważyłam Nie chciałabym z pamięci odtwarzać... 3-4cm?
No nie wiem czy piżmak Tam było póĽniej więcej tropów, ale żaden nie był taki wydłużony, conajwyżej większy. Dół był zreszt? raczej zaokr?glony.
Patrz?c tutaj:
http://www.wigry.win.pl/Amphi/pliki/mon.htm
mogłabym wzi?ć pod uwagę jeszcze wydrę. Tym bardziej, że podobno s? widywane nad Wisł?... No nie wiem...
A czemuż to nasi teriolodzy się nie wypowiadaj??
_________________ FACTA NON PRAESUMUNTUR, SED PROBANTUR
Faktów się nie domniemywa, lecz je udowadnia
Kurczę no! Chyba będę musiała się tam wybrać jeszcze raz i to zanim znowu zaczn? się jakie paskudne opady... Okazuje się, że zdjęcie stwarza fałszywe wrażenia, a jeszcze ten niewybaczalny brak skali... Hmm. Nawet jesli to piżmak, to chciałabym być tego pewna żeby nauczyć się na przyszłoć
A już teraz dziękuję wam za zaangażowanie koledzy
To moja pierwsza wypowiedĽ na forum, ciekaw jestem czy dobrze zacytowałem
Pozdrawiam wszystkich tropicieli
To trop borsuka i to taki klasyczny: prawie zawsze tak wygl?da na mokrym piasku. Inne zwierzaki (poza niedĽwiedziem) nie maj? tak ciasno ułożonych odbić opuszek palcowych. No i te długie pazury...
..hym czyli jednak cos było w tych moich podejrzeniach borsuka.......więc co sprawiło że potem z borsuka zrezygnowałem............
Nadmienię, że trop nam oznaczył sam Autor "?ladami zwierz?t" (lady zwierz?t i ich odczytywanie) - co jest dla nas tutaj HONOREM
Jak teraz będziemy mieli problem z tropem - to pozwolimy sobie zawracać Mu nim głowę
Dziękujemy.
[ Dodano: 2005-01-19, 01:44 ]
Więc może tutaj wznowię sprawę "Co tu st?pało" z teriozagadek:
no dobra trop wyjasniony - borsuk, ale co to za gryzoń siedzi pod tymi kamieniami. Skoro było to blisko wody a gryzoń jest wielkoci chomika (raczej syryjskiego, bo każdy takiego widział) to może ten gryzoń to karczownik ziemnowodny??? co wy na to??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum