FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Łoś
Autor Wiadomość
Winer 
moderator

Wysłany: 2004-05-09, 09:54   Łoś

Wczoraj byłem na rybach na Pojezierzu Łęczyńsko-Włodawskim, ryb niestety nie było za to były łosie! Dwa, jeden większy drugi mniejszy o 6.15 rano wyskoczyły z ł?ki zaroniętej krzakami i zeskoczyły do koryta, którym płynie kanał Wieprz-Krzna, były jakby wypłoszone. Większy z rozmachem wskoczył do kanału, który w tym miejscu ma ze 3 metry głębokoci i przepłyn?ł go, ten mniejszy nie odważył się i pobiegł wzdłuż kanału. Większy przepłyn? kanał, wszedł na groblę, rozejrzał się i wskoczył do jeziora Dratów (długoć 1,5 km, szerokoć 1,0 km gł. do 3,3 m) i popłyn?ł w deszczu pod wiatr w kierunku drugiego brzegu.
Łosie na lubelszczyĽnie, nie Ľle! Może kto skomentować takie zachowanie tej parki? Ile ło może przepłyn?ć (pytam o dystans) i czy spotkaj? się jeszcze z tym mniejszym skoro jeden poszedł w inn? stronę? Co one na jakiej wędrówce s? czy jak?

Jarek P 

Wysłany: 2004-05-10, 06:31   

Ło jest bardzo dobrym pływakiem, ale ile może przepłyn?ć nie wiem. Ma też silny poci?g do wędrowania.

tomax 

Wysłany: 2004-05-10, 09:12   

Widzialem podobne zdarzenie na starorzeczu Narwii.Klepa z wyrosnietym loszakiem - najpierw ona wskoczyla i w kilka sekund pokonala wode. Zrobila to z lekkoscia i gracja. Loszak sie nie zastanawial i za chwile poplynal za mamusia. Stali potem 150m ode mnie i obskubywali krzaki. Ten Twoj drugi los na pewno dolaczyl do pierwszego za jakis czas. Moze jest bardziej niesmialy :lol: Plywakami sa dobrymi na pewno, wedrowcami tez. Dyrektor B.P.N. mowil, ze losia znad Biebrzy zlokalizowano w okolicach Szczecina...

Dream 

Wysłany: 2004-05-10, 11:46   

oprócz płwaków sa podobno również wybornymi nurkami :res:

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-05-10, 18:55   

Cytat:
nurkami
- ta :?: :shock: :?: , serio czy zalewasz? łosie nurkuj? :?: :!: Jeli to prawda to jestem w GŁĘBOKIM szocku jeli nie to udało Ci się mnie wkręcić :wink:

tomax 

Wysłany: 2004-05-10, 18:59   

"Nurkuja do kilku metrow glebokosci jesli sa tam smaczne wodorosty" - tyle na pewno pamietam z przemowy dyr.B.P.N. :D

Wychuchol 

Wysłany: 2004-05-10, 23:19   

Też słyszałem o nurkowaniu na parę metrów, jak taki podpłynie po ciemku to nic dziwnego że kr?ż? potem legendy o potworach na bagnach ...

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-05-10, 23:56   

hmm...
A ja mylałem, że jak taki ło zanurzy łeb w wodzie to może się utopić.
Od małego słyszałem opowieci, że koń jak się np zapadnie na ł?ce czy wpadnie do rzeki to póki nie naleje mu się woda do uszu będzie dychał. A chwila zalania uszu jest jego końcem - czy słyszelicie podobne bzdety, czy to prawda?! :shock:

tomax 

Wysłany: 2004-05-11, 08:40   

Wychuchol napisał/a:
Też słyszałem o nurkowaniu na parę metrów, jak taki podpłynie po ciemku to nic dziwnego że kr?ż? potem legendy o potworach na bagnach ...
- fajnie sie posmiac z rana :-D
Bzdety, takie same jak koty co dusza niemowlaki :D Tak samo jak to,ze koty nie potrafia plywac - dla chetnych moge zrobic prezentacje-moj Siwek zasuwa tylko zeby szczerzy jak plynie :D
Jak tak spokojnie pomyslec - to zwierzak nie da rady plynac zeby sobie wody do uszu nie nachlapac. Jeszcze cos - widzialem jak pies robil aport pod wode za kamieniem - ciekawe co na to weterynarze i ich zalewanie uszu :?:

Qmak 

Wysłany: 2004-05-11, 21:01   

To o nurkujacych łosiach tez kiedy słyszałem. A tak wogóle kto rzuca psu :shock: kamień :shock: do aportowania. Co patykow nie było :?:
The harmonious cry of hymns,
Let us sing, my sweet song,
Koaxkoax,

tomax 

Wysłany: 2004-05-11, 21:12   

Zadaj jeszcze takie pytanie: kto zostawia smieci nad woda? - nie mozna zabrac i wyrzucic do kosza? :D Ale Ci odpowiem - rejestracja na samochodzie zaczynaka sie od W i bylo to na Mazurach. Jeszcze cos - patyki nie tona... :D

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2004-05-11, 23:19   

mój pies (rasy boxer), który notabene był na zjeĽdzie (jest na fotce w Albumie), kiedy na obozie nietoperzowym nad Bugiem nurkował po małże i wytrzymywał po kilkanacie sekund pod wod?! :mrgreen:

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

tomax 

Wysłany: 2004-05-12, 08:10   

Jak sie wabi? ?: - U-Boot :D :D

Batman 

Wysłany: 2004-05-12, 16:55   

Cytat:
[Tak samo jak to,ze koty nie potrafia plywac - dla chetnych moge zrobic prezentacje-moj Siwek zasuwa tylko zeby szczerzy jak plynie :D

Pewnie. Moj kot pływał ze mn? w kajaku, tylko musiałem mu zakładać puszorek i przyczepiać, bo lubił wyskakiwać za rybk?, czy ptaszkiem. Przy tym wietnie pływał i raz o mało co nie złapał pisklaka krzyżówki, ale go wyci?gn?łem

Winer 
moderator

Wysłany: 2004-05-12, 21:25   

Cytat:
Jak sie wabi? ?: - U-Boot
- może Ło :?: :D

Odpowiedz do tematu