FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: mopek
2006-02-13, 20:09
Obserwacje ssaków [2005]
Autor Wiadomość
Kassia 

Wysłany: 2005-12-21, 19:19   

Pamiętam, że kiedyś przechodząc przez tory kolejowe zauważyłam wchodzącą pod papierek od Princessy (kokosowej! :P ) mysz ( chyba też polną). Po chwili widać było tylko ruszający się nieznacznie papierek i wystający spod niego ogon, który można było sobie pogłaskać, nie niepokojąc wcale zwierzaka :wink:

A innym razem, będąc jesienią w Łazienkach, jakaś (chyba też polna, ale...) mysz przebiegła mi drogę i metr od ścieżki dała mi pokaz zakopywania żołędzia hehe :] mogłam ją pogłaskać, ale wolałam jej nie straszyć (Rey...! )i obejrzeć przedstawienie... :wink:

Wychuchol 

Wysłany: 2005-12-21, 23:29   

Wczoraj /20/12/ przy ulicy na Skraju (południowa granica lotniska) w Wawie widziałem lisa w ogródku działkowym.

krzysztof1 

Wysłany: 2005-12-22, 07:52   

Warunki u nas są teraz bardziej zimowe i już lisy kręcą się po wioskach.Wczoraj nocą 2 przy gospodarstwach i 1 wyjąco - szczekający na skraju wsi.Kilka dni wcześniej 1 lis uciekał od śmietnika koło m.osiedla (nad ranem).

miras 

Wysłany: 2005-12-22, 12:06   

ja półtorej godziny temu widziałem z pociągu lisa i 300 metrów dalej drugiego, tuż przy zabudowaniach wsi. (woj podlaskie). a wcześniej 2 sarny. coraz łatwiej je dostrzec, bo w biały dzień pojawiają się na polach i lisy i sarny. zima je przycisnęła...

nurek 
moderator
Tomasz Kosut

Wysłany: 2005-12-23, 13:56   

21 grudnia nad Dzierżnem Dużym osobno 2 sarny. Jedna chciała chyba sobie siorbnąć bo schodziła po skarpie kiedy mnie zobaczyła 30 m dalej na plaży. Oboje stanęliśmy jak wryci, ale to ja wygrałem walkę na spojrzenia - zwiała ona :P
Poza tym widziałem dużeeeeeego łosia, nie wiem skąd on się tu wziął. Może nowe stanowisko odkryłem :D

Alcedo 
Maskotka Forum ;]

Wysłany: 2005-12-28, 16:48   

Dzisiaj w Krośnie łasica wersja micro :mrgreen:

w życiu nie widziałem tak małej sqbanej łasiczki :grin:

wybiegła na śnieg za obwodnicą (ul. Podkarpacka) popatrzyła na mnie.. odwróciła sie ogonem w moją strone i zwiała do norki :lol:

Przyznane tytuły: Tańczący z Zimorodkami oraz Al-Szybki Bill

Wychuchol 

Wysłany: 2005-12-28, 20:56   

nurek napisał/a:
21 grudnia nad Dzierżnem Dużym osobno 2 sarny. Jedna chciała chyba sobie siorbnąć bo schodziła po skarpie kiedy mnie zobaczyła 30 m dalej na plaży. Oboje stanęliśmy jak wryci, ale to ja wygrałem walkę na spojrzenia - zwiała ona :P

Brawo !!! Zawsze wiedziałem, że jesteś twardzielem ! :mrgreen:

Rey 

Wysłany: 2005-12-28, 20:59   

Wczoraj w Łazienkach kolejna mysz polna. Zaś dzisiaj nad Wisłą między kolektorami bielańskim i młocińskim świeże zgryzy bobrowe.

Pawelele 

Wysłany: 2005-12-29, 13:26   

Ostatnio (27.XII) idąc brzegiem Czarnej Przemszy K.Wojkowic Kościelnych miałem dość bliskie spotkanie z łasicą. Przecudny zwierzak - uwielbiam patrzeć jak śmiga w poszukiwaniu zdobyczy :grin:
A wczoraj ok.23 szukając rozpaczliwie jakiegoś połączenia z Czeladzi do moich ukochanych Wojkowic, spotkałem jakąś ryjówkę - myszkowała na chodniku w Czeladzi tuż przy Brynicy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi