Pamiętam, że kiedyś przechodząc przez tory kolejowe zauważyłam wchodzącą pod papierek od Princessy (kokosowej! ) mysz ( chyba też polną). Po chwili widać było tylko ruszający się nieznacznie papierek i wystający spod niego ogon, który można było sobie pogłaskać, nie niepokojąc wcale zwierzaka
A innym razem, będąc jesienią w Łazienkach, jakaś (chyba też polna, ale...) mysz przebiegła mi drogę i metr od ścieżki dała mi pokaz zakopywania żołędzia hehe mogłam ją pogłaskać, ale wolałam jej nie straszyć (Rey...! )i obejrzeć przedstawienie...
Warunki u nas są teraz bardziej zimowe i już lisy kręcą się po wioskach.Wczoraj nocą 2 przy gospodarstwach i 1 wyjąco - szczekający na skraju wsi.Kilka dni wcześniej 1 lis uciekał od śmietnika koło m.osiedla (nad ranem).
ja półtorej godziny temu widziałem z pociągu lisa i 300 metrów dalej drugiego, tuż przy zabudowaniach wsi. (woj podlaskie). a wcześniej 2 sarny. coraz łatwiej je dostrzec, bo w biały dzień pojawiają się na polach i lisy i sarny. zima je przycisnęła...
21 grudnia nad Dzierżnem Dużym osobno 2 sarny. Jedna chciała chyba sobie siorbnąć bo schodziła po skarpie kiedy mnie zobaczyła 30 m dalej na plaży. Oboje stanęliśmy jak wryci, ale to ja wygrałem walkę na spojrzenia - zwiała ona
Poza tym widziałem dużeeeeeego łosia, nie wiem skąd on się tu wziął. Może nowe stanowisko odkryłem
21 grudnia nad Dzierżnem Dużym osobno 2 sarny. Jedna chciała chyba sobie siorbnąć bo schodziła po skarpie kiedy mnie zobaczyła 30 m dalej na plaży. Oboje stanęliśmy jak wryci, ale to ja wygrałem walkę na spojrzenia - zwiała ona
Brawo !!! Zawsze wiedziałem, że jesteś twardzielem !
Ostatnio (27.XII) idąc brzegiem Czarnej Przemszy K.Wojkowic Kościelnych miałem dość bliskie spotkanie z łasicą. Przecudny zwierzak - uwielbiam patrzeć jak śmiga w poszukiwaniu zdobyczy
A wczoraj ok.23 szukając rozpaczliwie jakiegoś połączenia z Czeladzi do moich ukochanych Wojkowic, spotkałem jakąś ryjówkę - myszkowała na chodniku w Czeladzi tuż przy Brynicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum